Orechové ježe

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty Múčnik v tvare ježa z kysnutého cesta plnený orechovou plnkou. Ingrediencie: 500 g hrubej múky 50 g kryštálového cukru 70 g masla 1 maslo 250 ml mlieka soľ 20 g droždia Plnka: 300 g orechov 240 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 150 ml mlieka Príprava: Do múky pridáme rozpustené maslo, cukor, droždie, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom si pripravíme plnku. Mlieko, cukor, a vanilkový cukor dáme zovrieť, pridáme mleté orechy, premiešame a necháme vychladnúť. Na pomúčenej pracovnej doske ho rozvaľkáme po vykysnutí. Pokrájame na rovnako veľké štvorce. Do stredu každého dáme orechovú plnku. Okraje štvorca stlačíme a sformujeme telo ježa. Všetky ježe necháme na plechu vystlanom papierom na pečenie ešte vykysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a nastriháme sterilnými nožničkami od hlavy smerom dozadu tak, aby vznikli ostne. Ešte sformujeme nufáčik a z hrozienok urobíme oči. Pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Poradňa: Orechové maslá verzus Protizápalová strava

S.V.: Dobrý deň prajem, rada by som sa opýtala, či je pri protizápalovej kúre povolené konzumovať nejaké orechové maslá, napr. do raňajkovej ovsenej kaše? Dobrý deň, Pri orechových maslách sa môžete stretnúť srôznymi tvrdeniami ohľadom ich protizápalových

prejsť na článok

Orechové dobroty

Ako sme vám nedávno sľúbili, prinášame vám recepty na orechové vianočné dobroty. Tieto recepty sú naozaj veľmi jednoduché a koláčiky sú vynikajúce. :)

prejsť na článok

Orechy, orechové listy aj škrupiny ako liek

Jadrá vlašských orechov sú nielen chutné, ale vynikajú aj vysokou výživovou hodnotou a pozitívnymi účinkami na naše zdravie. Vedeli ste ale o tom, že môžete využiť aj orechové listy a dokonca škrupiny?

prejsť na článok

Stratégia vianočného pečenia

Varenie – Rady z kuchyne Potrpíte sa na bohatú sladkú ponuku vianočného stola? Aby ste sa nedostali do zbytočného stresu, že nestíhate pre svojich blízkych všetky sviatočné cukrovinky, naplánujte si stratégiu pečenia. Jednoducho si rozdeľte prípravu jed

prejsť na článok

Orechové paličky

Starý recept na drobné pečivo, vhodný na zužitkovanie bielkov. Zatiaľ bez fotografie.

prejsť na článok