Odpaľované cesto: Zázrak, na ktorý Francúzi nedajú dopustiť

Odpaľované cesto: Zázrak, na ktorý Francúzi nedajú dopustiť Colette Spoznajte tajomstvo odpaľovaného cesta a naučte sa pripravovať tie najlepšie dezerty. Francúzsky vynález, ktorý sa využíva pri príprave venčekov či veterníkov, nie je jednoduchý. Skutočne dobré odpaľované cesto zvládne iba profesionál, ktorý pozná všetky triky a tajomstvá. Trúfnete si? Odpaľované cesto na venčeky aj veterníky Odpaľované cesto je špecifické svojou dokonalou konzistenciou a predovšetkým chuťou, ktorá necháva vyniknúť ostatné ingrediencie. Toto cesto je jemné a chuťovo nenápadné, takže je ideálne na prípravu krémových, maslových, šľahačkových či pudingových dezertov. Francúzska kuchyňa je plná skvelých receptov, chutí a vynálezov. Jedným z nich je práve toto cesto, ktoré tvorí základ obľúbených venčekov či lahodných veterníkov Choux au craquelin. Pripravte si Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou. Hoci sa Francúzi považujú za autorov krehkého odpaľovaného cesta, Taliani im toto prvenstvo nechcú prenechať, a tak už dlhé roky vedú spory o tom, odkiaľ krehké maslové cesto vlastne pochádza. Čo však Francúzom rozhodne nemožno uprieť, je ich dokonalý cit pre lahodné dezerty. Kým Taliani si odpaľované cesto tvrdošijne privlastňujú, Francúzi zatiaľ neúnavne pečú lahodné dezerty a neustále vymýšľajú nové kombinácie chutí. Na sladkom konte majú venčeky, veterníky, Crème brûlée či Tarte Tatin. Ako pripraviť dokonalé odpaľované cesto (recept) Pri príprave odpaľovaného cesta sa nemusíte obávať zdĺhavého a náročného miesenia, pretože odpaľované cesto jednoducho odpaľujete v hrnci. Na čo sa však musíte pripraviť, je trpezlivosť a 100% dodržanie postupu. Iba tak bude výsledok ako z francúzskej cukrárne. Celý recept na cesto nájdete v našom recepte na Choux au craquelin. Pred tým, ako sa pustíte do pečenia, prečítajte si nasledujúce rady. Tie sa vám pri príprave a pečení iste zídu: Dôležitá je správna konzistencia cesta. Vždy použite iba toľko vajíčok, aby nebolo cesto príliš riedke. Ak je cesto riedke, dajte ho schladiť do chladničky. Maslo stuhne a cesto bude mať lepšiu konzistenciu. Počkajte, kým je cesto vychladnuté, a vajíčka nikdy nedávajte do horúceho cesta. Mohli by sa zraziť. Buďte trpezliví a počas pečenia neotvárajte rúru. Veterníky či venčeky by okamžite spľasli. Foto: Canva Príspevok Odpaľované cesto: Zázrak, na ktorý Francúzi nedajú dopustiť je zobrazený ako prvý na Colette napísal/a Collete

prejsť na článok

Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou

Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou Colette Valentín sa nezadržateľne blíži a spolu s ním aj sladké prekvapenia pre našich najmilších. Či už chcete potešiť svoju lásku, niekoho blízkeho, alebo chcete urobiť radosť vlastných chuťo

prejsť na článok

Aké tajomstvo ukrýva ikonický dezert Paris Brest? Spoznajte venčeky s prekvapivou históriou

Aké tajomstvo ukrýva ikonický dezert Paris Brest? Spoznajte venčeky s prekvapivou históriou Colette Tradičný francúzsky dezert Paris Brest v sebe skrýva nielen lahodnú chuť, ale aj zaujímavý príbeh svojho vzniku. Nazrite pod plátok krehkého odpaľ

prejsť na článok

Film Horský vodca.

Vrchol je druhoradá vec, dôležitý je človek, ktorý sa rodí počas výstupu. Urobiť film z domáceho prostredia je paradoxne ďaleko, ďaleko ťažšie ako napríklad z amazónskeho pralesa. Zvlášť, keď chcete zaujímavo zachytiť tak známe miesto pre všetkých Slo

prejsť na článok

Keksová roláda

Cesto 250 g maslových keksov150 g práškového cukru30 g kakaa1 PL mletej zrnkovej kávy1 PL rumu50 g roztopeného masla Plnka 150 g masla 150 g práškového cukru50g medu1 vanilínový cukor50 g strúhaného kokosutrochu kokosu na posypanie Postup

prejsť na článok

Škoricové kôpky

Suroviny: 200 g práškového cukru 120 g medu 120 g masla 3 vajcia 500 g hladkej múky 1 KL sóda bikarbóny 1 vrecko škorice podľa obluby orechy, hrozienka, slivky, brusnice, kúsky čokolády Postup: Cukor a med si dáme skarameli

prejsť na článok