Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou

Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou Colette Valentín sa nezadržateľne blíži a spolu s ním aj sladké prekvapenia pre našich najmilších. Či už chcete potešiť svoju lásku, niekoho blízkeho, alebo chcete urobiť radosť vlastných chuťovým pohárikom, máme pre vás skvelý tip. Recept na luxusné veterníky Choux au craquelin. Základom je odpaľované cesto Tradičný francúzsky dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť. Ak však vlastnoručne pripravené Choux au craquelin darujete na Valentína, verte, že na obdarovaného urobíte veľký dojem. Náš TIP:Pripravte si ružové valentínske veterníčky. Ako? Do cesta jednoducho pridajte potravinárske farbivo. Lahodné veterníky totiž za svoju famóznu chuť vďačia nielen jemnému krému, ale najmä krehkému cestu a unikátnej chrumkavej „čapičke“ craquelin. Tajomstvo tohto dezertu tkvie v choux – odpaľovanom ceste. Hoci je jeho príprava pomerne náročná, výsledok rozhodne stojí za to. Recept na Choux au craquelin Ak chcete, aby boli vaše veterníčky skutočne lahodné, vyhraďte si na ich prípravu aspoň dve hodinky. V prípade, že ste odpaľované cesto ešte nikdy nepripravovali, uvarte si chutný čaj alebo si otvorte fľašu francúzskeho vína a pokojne si na pečenie veterníkov doprajte celý večer. Craquelin: 100 g trstinového cukru 100 g hladkej múky 100 g masla Zmäknuté maslo zmiešajte s ostatnými surovinami dohladka. Cesto nechajte odležať v chlade a následne ho rozvaľkajte medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku asi 3 mm. Dajte ho stuhnúť do mrazničky. Odpaľované cesto: 80 ml mlieka 80 ml vody 60 g masla 1/2 lyžičky soli 1 lyžicu krupicového cukru 80 g hladkej múky 3 vajcia Mlieko s vodou priveďte k varu, pridajte maslo, soľ a cukor. Keď začne zmes vrieť, odstavte ju z ohňa a pridajte preosiatu múku. Zmes vráťte na platňu a vareškou prudko miešajte, kým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca. Následne cesto vložte do kuchynského robota a za stáleho miešania ho vychlaďte na cca 50 °C. Pridajte vajíčka a vymiešajte hladké cesto. Cukrárske vrecúško naplňte cestom a následne nanášajte na plech vystlatý papierom na pečenie kolieska s priemerom 2,5-3 cm a hrúbkou asi 1 cm. Z mrazničky vytiahnite craquelin, vykrojte z neho rovnako veľké kolieska, pritlačte ich na odpaľované cesto a plech dajte do rúry vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút. Vyhladnuté koláčiky opatrne prekrojte a pomocou cukrárskeho vrecúška naplňte krémom. Krém: 250 ml smotany na šľahanie 2 lyžice vanilkového cukru vanilkový struk Smotanu priveďte k varu, odložte z ohňa a pomaly pridajte vanilkový cukor a struk. Nechajte vyhladnúť a dajte do chladničky. Foto: Canva Spoznajte príbeh legendárneho Tarte Tatin a pripravte si vynikajúci jablkový koláč. Príspevok Choux au craquelin. Francúzske veterníky s dokonalou chuťou je zobrazený ako prvý na Colette napísal/a Collete

prejsť na článok

Odpaľované cesto: Zázrak, na ktorý Francúzi nedajú dopustiť

Odpaľované cesto: Zázrak, na ktorý Francúzi nedajú dopustiť Colette Spoznajte tajomstvo odpaľovaného cesta a naučte sa pripravovať tie najlepšie dezerty. Francúzsky vynález, ktorý sa využíva pri príprave venčekov či veterníkov, nie je jednoduchý. Skutočn

prejsť na článok

Léto se blíží

Máš osobitý styl a rád vynikáš něčím nevšedním??? Dawoodky jsou bezva tip na dokonalou image sezony 2017! Příspěvek Léto se blíží pochází z DAWOOD

prejsť na článok

Najznámejšie francúzske syry. Poznáte Brie, Camembert či Bleu?

Najznámejšie francúzske syry. Poznáte Brie, Camembert či Bleu? Colette Francúzsko je krajinou najrôznejších chutí. Okrem vína či sladkých dezertov sa táto krajina môže pochváliť aj bohatou ponukou tých najlepších syrov. Tvrdé, mäkké aj modré syry patria

prejsť na článok

Recept : FRANCÚZSKE CHORIZO GUĽKY

Pripravili sem si pre Vás recept na FRANCÚZSKE CHORIZO GUĽKY. Je to recept, na ktorom si určite veľmi radi pochutíte a čo je hlavné, bez výčitiek. Slaná maškrta, ktorou ulahodíte nie jednej návšteve. Tento recept nájdete aj v našom novom kalendári, FITNES

prejsť na článok

Machová torta

Katkin všemír Machová torta Tento úžasne ľahký, svieži, šťavnatý zázrak s jemnou zemitou chuťou, Vám vyčaruje pravú lesnú atmosféru, priamo v papuľke. Jeho benefitom Prečítať Machová torta Machová torta Katuska999

prejsť na článok