Od histórie cez anatómiu až po odrody špenátu

Špenát (lat. Spinacea oleracea) je rod rastlín z čeľade láskavcovitých. Je to jednoročná rastlina.

prejsť na článok

Ako správne sadiť (siať) mrkvu

Mrkva je typická zelenina pestovaná v tzv. druhej trati. Skoré odrody (karotky) sú určené pre skorú jarnú výsadbu – majú krátke vegetačné obdobie a sú ideálne na konzumáciu v surovom stave. Poloskoré a neskoré odrody mrkvy prinášajú bohatšie výnosy a sú v

prejsť na článok

Jedlá zo špenátu

Pri slove špenát mi hneď v hlave začne znieť melódia známej piesne- „Což takhle dát si špenát, špe-špe-špe-špe-špe špenát?“ Dali by ste si, ale neviete ako ho pripraviť? Nechajte sa inšpirovať.

prejsť na článok

Tokaj má nové odrody

Slovenská vinohradnícka oblasť Tokaj patrí k našim najvzácnejším vinohradníckym oblastiam. Jej jedinečnosť tkvie v sopečnom zložení pôdy a klimatických podmienkach, ale aj v pestovaných odrodách. Je charakteristická prírodne sladkými putňovými vínami, na

prejsť na článok

Mangold – zelenina, ktorú by ste mali spoznať

Mangold je starobylým príbuzným omnoho známejšieho špenátu. Podobne ako špenát je to výživná zelenina a zároveň prírodný liek, ktorý si môžete dopestovať vo vašej záhradke. Čo všetko mangold lieči, a ako sa pripravuje?

prejsť na článok

losos s cesnakovo-citrónovým maslom

Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo a podávala som lososa s opečenými zemiakovým plátkami a jednoduchým šalátom z baby špenátu.

prejsť na článok