Nezabúdajte na olivy (a panenský olivový olej)

Olivy sa často uvádzajú v zoznamoch najzdravších potravín. Napriek tomu ich na stoloch slovenských domácností nájdete málokedy, a panenský olivový olej mnohí Slováci nikdy neochutnali. Prečo sú olivy také dôležité pre naše zdravie?

prejsť na článok

Prečo je extra panenský olivový olej výnimočný

Extra panenský olivový olej je známy už veľmi veľa rokov, dokonca sa objavuje a spomína už v dávnej gréckej mytológii. Hlavnou a dôležitou správou pre vás je to, že je nesmierne zdravý. Bežné využitie olivového oleja je prevažne v kuchyni. Avšak v posledn

prejsť na článok

Prečo používať kokosový olej

Ak ste ešte nemali príležitosť vyskúšať kokosový olej osobne, ale zvažujete to, tak necúvnite, kokosový olej za to stojí. Na rozdiel od iných nasýtených tukov, kokosový olej neobsahuje žiadne trans-mastné kyseliny. Navyše kokosový olej pri zohrievaní nezo

prejsť na článok

Špenátové pesto s makadamovými orechami

Ako asi viete, počas korony sme si s mojim šikovným mužom Viktorom založili záhradku. On vykopal hriadky, my s dievčatami sme odpratali vykopanú trávu, zasadili sme špenát, mangold, šaláty, redkvičky, kaleráby, hrášok, cviklu, cesnak, cibuľu, zeler a neja

prejsť na článok

Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Neviete, čo pripraviť na obed alebo na večeru? Vyskúšajte tieto rýchle, zdravé a chutné špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Budete potrebovať len minimum ingrediencií a výsledok stojí naozaj za to. čo budeTe potrebovať? Rýchly recept na celo

prejsť na článok

Jednoduchá Hokkaido polievka

Dokonalá jesenná polievka je plná farieb, hrejivých korení a zásob od trhovníkov. Tieto aspekty spĺňa moja jednoduchá hokkaido polievka z pečenej hokkaido tekvice. Pečená tekvica má plnšiu chuť oproti varenej tekvici, ak ju raz vyskúšaš, rozdiel spoznáš h

prejsť na článok