minirecenzia Ži ako Malý princ

Stéphane Garnier – Ži ako Malý princ „Existuje mnoho štúdií, ktoré skúmali odkazy ukryté v dielach. Túžba po odhalení zašifrovaných symbolov alebo významov, ktoré Antoine de Saint-Exupéry vložil do svojho diela, je prirodzená a dodáva čítaniu nový rozmer. No ja som sa chcel priblížiť samotnému Malému princovi – jeho slovám, pochybnostiam, putovaniu, hodnotám či snom, ktoré v sebe nesie, a myšlienkam, ktoré predstavuje. Najdôležitejšie nie je to, aby sme pochopili, čo sa ukrýva v texte, ale to, aby sme si z tých myšlienok niečo odniesli. Malý princ je symbolom nového uhla pohľadu – odlišujúceho sa od tých, s ktorými sa v živote stretávame (s. 11).“ Malý princ je klasika, ktorú snáď pozná každý. Nie každý však pochopí jeho nadčasové prvky a myšlienky, ktoré nie sú určené len deťom, ale najmä dospelým čitateľom. V každom veku dokáže Malý princ inak nadchnúť, povzbudiť či prehovoriť k svojmu recipientovi. Prečo však vznikla kniha Ži ako Malý princ? Je ťažké pochopiť úvahy, ktoré otvára titul Exupéryho? Je ťažkou postavou samotný Malý princ? Nikdy som sa nad tým hlbšie nezamýšľala, dokedy som vo svojej práci nevysvetľovala dospelým, o čo vôbec kniha je. Úprimne, vtedy ma to dosť dostalo, pretože som naozaj nečakala, že by mohla byť náročným čítaním. „Stéphane Garnier prostredníctvom Malého princa pripomína, kým sme boli v detstve, učí nás, ako si opäť nájsť čas na život a hru a objaviť zázraky každodenného života.“ Pomáha dospelým čitateľom pochopiť zmýšľanie i konanie Malého princa a implementovať ich osobnú skúsenosť do jednotlivých obrazov života. Ži ako Malý princ sa tak stáva určitou „príručkou“ jednak na pochopenie klasiky, ale i vnútornej osobnosti. Môže pomôcť tomu, kto hľadá motivačnú literatúru iného charakteru, ako sú úspešné tituly zamerané na majetkové zbohatnutie. Avšak, i keď ponúka dobré postrehy, vyčleňuje pekné a nadčasové myšlienky, pre toho, kto pochopil Malého princa vo všetkej podstate, neponúka nič nové. Recykluje a pripomína to, čo už raz bolo napísané. I keď mňa kniha od autora nezaujala natoľko ako predloha v beletristickej forme, nájdu sa práve takí čitatelia, ktorí radšej siahnu po odbornej literatúre a beletria ide pri nich bokom. Pre nich je tu titul Ži ako Malý princ. The post minirecenzia Ži ako Malý princ appeared first on Duša Ženy.

prejsť na článok

LEPETIT Malý princ

Tanečné divadlo s činoherným presahom a živou hudbou. Svet dospelých často pripomína akúsi obrovskú fabriku, kde sa ľudia až otrocky, niekedy na hranici svojich fyzických a psychických síl, snažia naplniť nezmyselné kvóty, a tak nemajú čas skutočne žiť. S

prejsť na článok

Open Mic v cukrárni Malý Princ

Ste fanúšikom hudby, prípadne samy hráte? Unavujú vás už stále tie isté opakujúce sa tváre slovenskej hudobnej scény? Radi by ste zažili konečne niečo nové? V tom prípade je Cukráreň Malý Princ pre Vás to pravé! Príďte s kamarátmi alebo s rodinou a dajte

prejsť na článok

Melancholic Pop Underground

Pozývame Vás na koncert skupiny Melancholic Pop Underground, ktorý sa uskutoční 30.7.2016 o 18:00 v cukrárni Malý Princ The post Melancholic Pop Underground appeared first on Cukrárenská výroba POPRAD TRADING.

prejsť na článok

Lefantovský malý kaštieľ

Kultúrne dedičstvo je našim najväčším pokladom The post Lefantovský malý kaštieľ appeared first on Lefantovský malý kaštieľ.

prejsť na článok

Výprava na Malý Dunaj

Prvá dlhšia výprava tohto roku smerovala na Malý Dunaj, kde sa mi podarilo zdolať pár pekných kapríkov, a medzi nimi aj nový osobák z tejto rieky.

prejsť na článok