Kuracie stir fry so zeleninou

Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré uspokojí vaše chute počas rušného pracovného týždňa? Vyskúšajte tento kurací stir fry, alebo inak kurací wok! S pestrou zmesou zeleniny, mäkkých kúskov kuracieho mäsa a lahodnej ázijskej omáčky je kuracie stir fry výborné a chutné jedlo, ktoré si môžete ľahko prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií. V tomto príspevku sa s vami podelíme o jednoduchý a ľahký recept na kuracie stir fry (kurací wok), ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho! Ingrediencie kuracie stir fry: 250g Mie rezance80 ml vývaru (alebo vody)3 polievkové lyžice sójovej omáčky 2 polievkové lyžice teriyaki omáčky 1 polievková lyžica sézamového oleja 1 čajová lyžička kukuričného škrobu3 strúčiky cesnaku1 mrkva3 listy mangolduhrsť zelenej fazuľky2 kuracie prsia2 mladé cibuľkyolejsoľkorenie Postup kuracie stir fry V miske zmiešame vývar so sójovou omáčkou, teriyaki omáčkou (môžeme nahradiť no fish omáčkou), sezamovým olejom a kukuričným škrobom Mie rezance uvaríme podľa postupu, zlejeme a jemne prelejeme rastlinným olejom, aby sa nezlepiliCesnak nakrájame na malé kocky, mrkvu na tenké pásiky na štýl julienne, mangold nakrájame na kocky a zelenú fazuľku zbavíme koncov a prekrojíme pozdĺžneKuracie prsia umyjeme, a nakrájame na tenké pásikyNa panvici rozohrejeme rastlinný olej, pridáme cesnak a restujeme približne 1 minútuK cesnaku pridáme kuracie mäso a restujeme ďalšie 2-3 minútyPridáme zvyšnú zeleninu (okrem mladej cibuľky), premiešame a restujeme, kým je mäso prepečené a zelenina zmäknutá, no stále chrumkaváPridáme uvarené rezance, zalejeme pripravenou omáčkou, premiešame a necháme restovať, kým omáčka nezhustne približne 3 minútyPodľa chuti dochutíme sójovou omáčkou a podávame ozdobené nakrájanou mladou cibuľkou Tipy k receptu: Tento recept môžete upraviť pridaním alebo nahradením zeleniny podľa svojich preferencií. Medzi ďalšie skvelé možnosti patrí červená paprika, brokolica, či mladý hrášokAk chcete ušetriť čas, môžete si zeleninu pripraviť vopred a uchovávať ju v chladničke, kým nebudete pripravení na varenie.Pre extra chuť môžete pred podávaním posypať hotové jedlo opraženými sezamovými semienkami alebo nasekanou zelenou cibuľkouAk dávate prednosť pikantnejšiemu jedlu, môžete do zmesi omáčok pridať trochu kúskov chilli papričky alebo omáčky srirachaNezabudnite kuracie mäso nakrájať na tenké plátky, aby sa rýchlo uvarilo a zostalo mäkké. Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná, aby bol výsledok šťavnatejšíAk by ste si stir fry chceli pripraviť vo vegetaríanskej verzii, môžete kuracie mäso nahradiť opraženým tofu

prejsť na článok

Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice

The post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Kuracie stehná na zelenine

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Dusené kuracie stehná so zeleninou chutí výborne v kombinácii s ryžou. Ingrediencie: 4 kuracie stehná 40 g oleja 1 veľká cibuľa 1 lyžička rajčiakového pretlaku mleté čierne korenie trochu karí korenia 2 mrkvy p

prejsť na článok

Kurací paprikáš

Na paprikáš môžete použiť aj kuracie stehná prekrojené na polovice, alebo iba kuracie prsia bez kože.  

prejsť na článok

Zemiaky so zeleninou a paradajkovým pyré

Tieto varené zemiaky s paradajkovým pyré a zeleninou sú vynikajúce ako príloha k pečenému mäsu, alebo ako samostatné jedlo.

prejsť na článok

Ako správne pripraviť kuracie mäso

Kuracie mäso je hlavným zdrojom potravy pre ľudí po celom svete už po tisíce rokov. Je jednoduché ho pripraviť na mnoho spôsobov a s rozličnými surovinami a dá sa jesť s ľubovoľnými prílohami. Navyše, mäso z organických kurčiat vychovaných na zelených pas

prejsť na článok