KRÚPY S MAKOM A ORECHAMI

Krúpky som dlho mala spojené s polievkou v školskej jedálni. Ale odkedy som ich vyskúšala na sladko mám ich v obľube na raňajky. Vyskúšatje ich aj vy použiť napríklad do raňakovej kaše.  Krúpy s makom a orechami Krúpy uvarite rýchlejšie, ak ich necháte zamočené vo vode cez noc. Stačí im na uvarenie 10 13 minút, podľa toho akú konzistenciu požadujete.  Množstvo 2 porcie Príprava 2 minúty Varenie/pečenie 13 minút Čas celkovo 15 minút POTREBUJEME 1 hrnček jačnemenných krúpov2 PL hrozienokmenšia hrsť posekaných vlašských orechov2 PL mletého maku450 500 ml lieskovcového rastlinného mlieka, množstvo podľa požadovanej konzistencie POSTUP  Jačmenné krúpy zalejeme vodou a necháme namočené cez noc vo vode.Na druhý deň krúpy precedíme, zalejeme rastlinným lieskovcovým mliekom a varíme 13 minút.Na záver pridáme mak, posekané orechy a osladíne hrozienkami a premiešame.Hotovo. Posypeme extra makom, berieme lyžičku do ruky a vychutnávame.  TIP Rastlinné mlieko som si vyrobila doma z lieskovcov. Potrebujete na jeho výrobu výkonný mixér, vodu a lieskovce.   Recept vznikol v spolupráci s GLASH The post KRÚPY S MAKOM A ORECHAMI appeared first on .

prejsť na článok

SVIATOČNÁ BÁBOVKA S CITRÓNOVO POMARANČOVÝM NÁDYCHOM

Vychutnávajte si kúsok bábovky s kávičkou. Konzistencia cesta je hutná kvôli hrubej múke, chuť sýta vďaka smotane, orechom a čokoláde. Bábovka je osviežená citrónom a pomaračom. 

prejsť na článok

Je mak dobrým zdrojom vápnika?

Dávam tip na pozoruhodný aktuálny produkt, navyše so silnou tradíciou u nás, lokálny, ručne zbieraný mak z krásneho prostredia Strážovských vrchov, kvalitný mak zo Salašu Pružina. Pravidelne robia rozbory, ide o jeden z ,,najčistejších“ makov na Slovensku

prejsť na článok