Domovská stránka - Horecka.sk

Navigácia svetom potravín… všetko o jedle aby nám bolo viac prospešné ako škodlivé, čítanie o tom čo kupovať, variť, ako a koľko jesť a čomu sa vyhnúť. BLOG RECEPTY Posuň nižšie Najnovšie recepty ZOBRAZIŤ VŠETKY Blog VŠETKY ČLÁNKY Silvia Horecka 28 februára, 2022 Dojčenie a strava matky: mýty a fakty Videá VŠETKY VIDEÁ Prihlásiť sa

prejsť na web

Ako sa vyznať v ponuke komerčných DNA testov

Rozhovor s genetičkou  RNDr. Zdenkou Bartošovou CSc. Jedno veľmi zaujímavé čítanie, ktoré si nenechajte ujsť ak vás zaujíma aké tajomstvá skrývajú vaše gény. Už dlho sme pripravovali rozhovor o genetike s mojou skvelou priateľkou Zdenkou Bartošovou, ktor

prejsť na článok

Prečo všetci potrebujeme pestrú stravu

Čo sa skrýva za slovným spojením ,,optimálne stravovanie moderného človeka”, uspokojujúceho svoje gastronomické nároky 3 -4 x denne? Aký stravovací štýl je v súčasnosti ten najvyhovujúcejší? Potrebujeme vôbec hľadať paradigmu a je nutné jasné vymedzenie p

prejsť na článok

Ako si vybrať kvalitnú čokoládu

Na instagrame som spustila anketu s otázkou, či respondenti/followeri Terapie jedlom, čítajú etikety na čokoládových výrobkoch. Výsledky ankety sú príjemným zistením úrovne potravinovej gramotnosti tejto populačnej vzorky/followeri Terapie jedlom/, čo sa

prejsť na článok

Článok pre všetkých, ktorých trápia obličkové kamene

pre všetkých, ktorých trápia obličkové kamene Význam baktérie oxalobacter formigenes degradujúcej oxaláty, tvorba ca-oxalátových konkrementov Pred 40.rokmi bola objavená jedinečná anaeróbna baktéria Oxalobacter formigenes, ktorá je kľúčovou bakté

prejsť na článok

Dojčenie a strava matky: mýty a fakty

Minulotýždňový otázkomat, s otázkou či naozaj legenda Vinea a jej sesternice hroznové šťavy, rozbiehajú po pôrode laktáciu, ma inšpiroval, ako to už býva, rozmeniť tému na drobné. Nič proti legende a hroznovým šťavám ale je načase objasniť, ako to je s to

prejsť na článok

Je mak dobrým zdrojom vápnika?

Dávam tip na pozoruhodný aktuálny produkt, navyše so silnou tradíciou u nás, lokálny, ručne zbieraný mak z krásneho prostredia Strážovských vrchov, kvalitný mak zo Salašu Pružina. Pravidelne robia rozbory, ide o jeden z ,,najčistejších“ makov na Slovensku

prejsť na článok

Syry, ktorých sa nemusíte vzdať pri intolerancii laktózy

Diagnostikovali vám intoleranciu laktózy, máte nulový enzým ,,laktáza“ a teda ste presvedčení, že už žiaden mliečny produkt v budúcnosti neochutnáte? Nemusí to tak, byť.. po príklad si ,,odskočíme“ na moju obľúbenú Sardíniu. Sardínia má dlhoročnú tradíciu

prejsť na článok

Čo potrebujeme vedieť o olivovom oleji

Prinášam základný prehľad o olivovom oleji alebo univerzálnu odpoveď na vaše otázky, ohľadom jeho využitia v kuchyni. V dobe, keď budeme musieť racionálne zvažovať nákupy a výber potravín stále viac a viac, sa možno zíde  Mám doma kvalitný olivový olej. A

prejsť na článok

Pomôžu doplnky výživy poraziť koronavírus?

V súvislosti s aktuálnym nárastom vírusových ochorení, dostávam veľa otázok, ohľadom konkrétneho produktu, ktorý by posilnil imunitu. Ja však takýto produkt nepoznám, dovolím si tvrdiť, že nejaký zázračný produkt, ktorým ,,naštartujeme“ imunitu po pár dňo

prejsť na článok

Ako sa nepomýliť pri výbere kolagénu

,,Všetko“ o kolagéne O kolagéne som napísala niekoľko článkov, minulý rok som absolvovala sériu prednášok o kolagéne – hlavnej zložke spojivového tkaniva v ľudskom tele, o degradácii kolagénu a jej príčinách, ďalej o stimulácii tvorby kolagénu a proteogly

prejsť na článok