Hovädzie plnené vajciami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Mäso a vajcia, to všetko už na Veľkú noc môžeme. Výborný recept na sviatočnú kombináciu. Ingrediencie: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna 3 vajcia olej 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie hladká múka Príprava: Hovädzie mäso umyjeme a urobíme doň v smere vlákien otvor, ktorý naplníme natvrdo uvarenými a olúpanými vajcami s odrezanými koncami, aby sme pri konečnom reze mali všade okrem bielka aj žĺtko. Otvor zašijeme a mäso na oleji sprudka na každej strane opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľu a trochu opražíme, potom mäso osolíme i okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom alebo horúcou vodou. Prikryté dusíme a keď je takmer mäkké, dáme ho odokryté zapiecť dočervena do rúry. Upečené ho vyberieme zo šťavy, niť odstránime a mäso pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou a pri servírovaní ňou plátky mäsa polejeme. Ako prílohu podávame zemiaky. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Letné menu

Sezónna ponuka  Jún, Júl 2023 Hubová polievka s cícerom

prejsť na článok

Plnené keksy

Kolieska keksov natrieme jahodovým džemom, spojíme a namáčame do čokolády, ktorú sme roztopili s maslom a mliekom. Podávame s čajom.

prejsť na článok

Plnené medové pláty ADANO

Plnené medové pláty ADANO Potrebujeme: 1 vaječný žĺtok, 2dcl mlieka, 2PL lyžice hrubej múky, vanilkový cukor, 150g masla, 150g práškového cukru. Postup: Z mlieka, muky, žĺtka a vanilko

prejsť na článok

Plnené cibuľky

Cibule ošúpeme a každú krížom narežeme asi 2 cm hlboko. V osolenej vode takto pripravené cibuľky povaríme približne 5 minút. Potom ich necháme odkvapkať. Cibuľky opatrne roztiahneme a naplníme...

prejsť na článok

Husacie a kačacie hody na Rybárskej bašte

Husacinka, lokše plnené, či mastené, husacia pečienka  - tradičné špeciality našich starých mám - patria zaiste k typickej jesennej atmosfére. Pripravené podľa najlepších receptov si ich môžete vychnutnať v romantickom prostredí reštaurácie Rybá...

prejsť na článok