Plnené medové pláty ADANO

Plnené medové pláty ADANO Potrebujeme: 1 vaječný žĺtok, 2dcl mlieka, 2PL lyžice hrubej múky, vanilkový cukor, 150g masla, 150g práškového cukru. Postup: Z mlieka, muky, žĺtka a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny (môžeme pridať kakao, kokos, rum, vaječný koňak, rôzne ovocie). Pudingovú kašu zmiešame s našľahaným maslom a cukrom. Pripraveným krémom (môžeme striedať aj s džemom) potierame pláty. Povrch pokvapkáme, alebo polejeme rozpustenou čokoládou. Pôsobením krému pláty zmäknú. Najlepšie je večer potierať a ráno zdobiť. Krájame ich ľubovoľne. Náš TIP: vyskúšajte tvarované medové pláty ADANO (srdce, okrúhle, strom, vajce, zvon)

prejsť na článok

Plnené keksy

Kolieska keksov natrieme jahodovým džemom, spojíme a namáčame do čokolády, ktorú sme roztopili s maslom a mliekom. Podávame s čajom.

prejsť na článok

Plnené cibuľky

Cibule ošúpeme a každú krížom narežeme asi 2 cm hlboko. V osolenej vode takto pripravené cibuľky povaríme približne 5 minút. Potom ich necháme odkvapkať. Cibuľky opatrne roztiahneme a naplníme...

prejsť na článok

Husacie a kačacie hody na Rybárskej bašte

Husacinka, lokše plnené, či mastené, husacia pečienka  - tradičné špeciality našich starých mám - patria zaiste k typickej jesennej atmosfére. Pripravené podľa najlepších receptov si ich môžete vychnutnať v romantickom prostredí reštaurácie Rybá...

prejsť na článok

Originálne marlenka guličky, recept na 1-tku

17x hlasované Čas prípravy: 20 minút Čas varenia Salka: 2 hodiny Počet kusov: 30 guličiek   Recept na marlenka guličky z medových plátov je rýchly, jednoduchý a koláčiky sú vynikajúce. Skvelý recept na guličky z marlenky nielen na Vianoce. Marl

prejsť na článok

Inflácia a rast platov: ako ovplyvnila mzdy a čo by mali robiť firmy?

Ako zamestnávatelia riešia zvyšovanie miezd v čase vysokej inflácie? Skúsenosti aj praktické rady, ako na to a čo robiť, ak si firma nemôže dovoliť zvýšiť platy pracovníkov.Prečítajte si celý článok na Podnikajte.sk

prejsť na článok