Slovenská rodinná pražiareň, ktorá praží kávovníkové zrnká priamo od farmárov. Vždy čerstvá káva, prvotriedna kvalita.
Už celé desaťročia prináša kanvica MOKKA do vášho domova vkus Talianska. Množstvo farebných variácii, tvarov a materiálov poskytuje široké spektrum možností hrania sa, experimentovania a bádania za tou najchutnejšou šálkou kávy. Začiatkom 30tich rokov
Prepojenie slovenskej rodinnej pražiarne Coffee VERONIA s najväčšou pestovateľskou krajinou, Brazíliou je všetkým fanúšikom našej značky už známe. Dovoz a praženie zelených kávovníkových zŕn z rôznych oblastí tejto krajiny ponúka široké spektrum chutí, kt
Africké štáty ako Etiópia, Keňa, Malawi či Rwanda nepochybne patria do hľadáčika všetkých milovníkov kávy. Avšak neprebádaná Zambia sa vyznačuje nielen najmenším počtom obyvateľov v rámci Afriky, ale i chuťovo špecifickými odrodami kávovníkov. Zambia
Spracovanie kávovníkových zŕn má obrovský vplyv na výslednú chuť kávy a typ spracovania, ktoré daná kávovníková plantáž použije, závisí do množstva faktorov. Jedným z nich je ekonomická situácia danej farmy i klimatické podmienky krajiny. Honey proces
To, že aj Slovensko dokáže byť svetové sa presviedčame každý deň v podobe úspechov našich športovcov, rôznych medzinárodných projektov či podujatí. Ani kávičkári nezaháľajú a už sedem rokov dokazujú, že aj malé Slovensko dokáže prilákať množstvo odborníko
Začiatok pestovania kávovníkov v Brazílii sa datuje od roku 1727. Avšak do roku 1991 bol v Brazílii vývoz kávy kontrolovaný brazílskym kávovým inštitútom (IBC). Farmári nemohli vyvážať priamo a ich úroda bola zmiešaná a vyvezená spolu s kávou iných ko
Základným a hlavným rozdielom medzi týmito veľmi obľúbenými a často porovnávanými slovami je najmä ich význam. Vždy zelený nízky ker, biele kvety voňajúce po jazmíne, hnedočervené dužinaté plody, ktoré obsahujú zväčša dve zrná, to je kávovník. ČO JE A
Práca farmárov skončila a export bezpečne prebehol. V pražiarni nájdete zrná najmä v surovom, zelenom stave. Praženie je proces, ktorý nielenže mení farbu a tvar zrna, no najmä dodáva zrnám aromatické i chuťové vlastnosti. Priemerná teplota praženia
Preklad umenia Latte art znamená: ,, umenie mlieka“ a opisuje znalosti baristov v kreslení mliečnou penou do kvalitne pripraveného espressa. Kvalitný Latte art závisí aj od kvality speneného mlieka. Potrebujeme sa dopracovať k mlieku, vďaka ktorému vy