Fermentované uhorky z vodného kefíru

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Teraz počas uhorkovej sezóny je uhoriek všade veľa. Pokiaľ zavárate nakladačky a ostane vám zopár kúskov, nemusíte z nich hneď robiť šalát. Postup je pomerne jednoduchý a podobný ako pri [] Článok Fermentované uhorky z vodného kefíru bol uverejnený Kefir.

prejsť na článok

Nevýhody vodného kefíru

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Niekoľko krát sme spomínali výborné účinky vodného kefíru. Je však na mieste, aby sme spomenuli aj tie negatívne účinky. Už vopred vás však uisťujeme, že do dnes sme zaznamenali len [] Článok Nevýhody vodného k

prejsť na článok

Čo sú to prebiotiká?

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Probiotiká sú priateľské baktérie. Probiotiká je možné získať aj pomocou vodného kefíru. Pomáhajú k správnemu fungovanie nášho tráviaceho systému. Avšak aj probiotiká na ich dobré fungovanie potrebujú správne p

prejsť na článok

Ako zavariť dokonalé a hlavne pevné uhorky

Asi len málokto neobľubuje kyslé uhorky. Ak si ich zvyknete zavárať sami, robíte veľmi dobre. Ich chuť je s tými kupovanými neporovnateľná. Mnoho ľudí, však pri tomto spracovaní zeleniny robia chyby, o ktorých ani len netuší. Poďme sa teda pozrieť na to,

prejsť na článok

Ako vznikla Domaša? O histórii vodného diela Veľká Domaša

Domaša je vodné dielo, ktoré bolo vybudované v povodí Bodrogu. Budovala sa v rokoch 1962 až 1967. Bola budovaná ako súčasť vodohospodárskych úprav na Východoslovenskej nížine. Vodná nádrž Veľká Domaša Prejsť na celý článok The post Ako vznikla Domaša? O

prejsť na článok

Fermentované potraviny a ich prínos pre zdravie

Prvé zmienky o fermentácii pochádzajú z obdobia pred viac ako 8000 rokmi. Fermentovaná strava vytvára v organizme zásadité prostredie a bojuje proti prekysleniu organizmu. Fermentácia je spôsob konzervovania potravín, ktorý zlepšuje chuťové vlastnosti pot

prejsť na článok