Etiketa pri pití kávy v kaviarni

Dnes vám predstavím milovníka kávy pána Karla. Pánovi Karlovi sa kedysi darilo znepríjemňovať prácu personálu kaviarne. Pozrime sa na deväť vecí, ktoré pán Karl zvykol robiť, aby to spôsobil.

prejsť na článok

Rekord v pití

Tvoje meniny dnes oslávime a nový rekord v pití urobíme. Vypijeme všetko, čo doma máš, ani kvapku pred nami neschováš.

prejsť na článok

Káva vs. víno

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko práce sa skrýva za šálkou kávy, ktorá pristála na stole pred vami v kaviarni? A čo všetko viedlo k vytvoreniu dobrého vína? Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo majú tieto dva nápoje spoločné a čím sa líšia.

prejsť na článok

Príprava studeného nápoja z pohľadu odborníka

Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Zvyky v pití kávy, na ktoré by ste si mali dať pozor vo svete

Ako sa hovorí, iný kraj, iný mrav. Výnimkou nie je ani pitie kávy. Kým u nás môže byť úplne normálne dať si kávu s mliekom vo večerných hodinách, inde vo svete to môžu považovať za nezvyčajné. Sú krajiny, v ktorých by ste si mali dávať pozor na to, aby st

prejsť na článok