Domáca bezlepková žemľa

Ingrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g  prosová múka 50g  pohánková múka 30g  bezlepkové ovsené vločky 25g  psyllium (skorocel indický) 6g   prášok do pečiva 6g   soľ ( čierna soľ ) 2  polievkové lyžice  kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa chuti (napr. rasca, kurkuma atď.) Návod na prípravu Zmiešajte všetky ingrediencie . Vyrobte menšie žemľe. Vrchné časti natrite rozšľahaným vajíčkom. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Pečieme 35 40 minút.

prejsť na článok

Gurmánsky dvor

Gurmánsky dvor u Oravca v Bratislave Ružinov má v gastronómii dlhoročné skúsenosti už od roku založenia v roku 1947. Každý deň ponúkame chutné tradičné menu, ktoré zavezieme priamo k vám domov. Ručíme za gurmánsky zážitok a plnú spokojnosť zákazníka. Čo

prejsť na článok

Vlastný chov husí – domáca husacinka chutí najlepšie

Hus domáca dokáže využiť trávnatú pastvu, dokonca sa vypasie aj na zbytkoch obilia na strniskách. Na rozdiel od hrabavej hydiny, hus potrebuje mať zabezpečený voľný prístup k vode. Ak nemáte nablízku potok či rybník, nezaobídete sa bez vybetónovania maléh

prejsť na článok

Domáca jablková štrúdľa

Potrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka

prejsť na článok

Ako sadiť a pestovať lahôdkovú kukuricu

Lahôdková kukurica je odrodou kukurice, ktorá sa pestuje ako zelenina. Pre svoju výbornú chuť sa konzumuje čerstvá i varená. Kukurica je bezlepková obilnina, a preto môže byť používaná aj pri celiakii. Obsahuje 86 kalórií na 100g, veľa vlákniny, vitamínov

prejsť na článok

Talianska polenta - zdravá bezlepková dobrota na sladko aj na slano!

Polenta je obľúbenou súčasťou zdravej kuchyne. Jej veľkou výhodou je, že ju možno konzumovať na sladko aj na slano! Je chutná a vhodná na raňajky, ale aj ako príloha k mäsu a zelenine. Recepty s polentou sú mimoriadne chutné! Určite ju vyskúšajte!

prejsť na článok