Do špagiet Carbonara nepatrí smotana !

Špagety Carbonara patria k veľmi jednoduchým, chutným a zároveň výdatným pokrmom. Jedná sa síce o talianske jedlo, ktoré však nevzniklo ako nóbl pokrm pre vyššie vrstvy. Tieto špagety boli jedlom baníkov, ktorí sa potrebovali po šichte v doloch poriadne najesť a dobiť energiu. Práve preto do nich nepatria žiadne sušené paradajky, olivy a už vonkoncom nie smotana! Na Slovensku sa totiž tieto špagety pripravujú práve týmto spôsobom. Po prečítaní nasledujúceho postupu ich prípravy, už túto chybu nikdy neurobíte. Pripravte si kvalitné ingrediencie Základom tohto receptu sú kvalitné cestoviny. Ak budete nakupovať špagety, nájdite tie, ktoré sú vyrobené zo semolíny, teda špeciálneho typu múky. Okrem nich budete potrebovať kvalitnú slaninu. Do originálneho receptu patrí takzvaná guanciale. Ide o slaninu, ktorá je vyrobená z líca prasaťa. Tú však u nás len tak ľahko nezoženiete. Ako náhrada vám poslúži akákoľvek slanina, ktoré obsahuje viac tuku, ako mäsa. Poslednou špeciálnou surovinou je Pecorino romano. Tento syr je veľmi podobný klasickému parmezánu. Je však vyrobený z ovčieho mlieka. Pripravte si ešte kvalitný olivový olej, čierne korenie, soľ a vajíčka. Hlavne všetko správne načasovať Najprv si dajte uvariť špagety. Medzitým si nastrúhajte syr a zmiešajte ho s vajíčkami. Túto zmes jemne osoľte a poriadne okoreňte. So soľou to naozaj nepreháňajte, pretože slanina, aj syr sú dostatočne slané aj samé o sebe. Teraz si môžete rozpáliť panvicu, na ktorú príde slanina nakrájaná na kocky. Tá musí byť dokonale upražená. V tomto momente k nej pridáte špagety, a to priamo z hrnca, spolu s trochou vody, v ktorej sa varili. Vypnite sporák a do špagiet nalejte vajíčka so syrom. Dávajte si pozor, aby vám z nich nevznikla praženica. Všetko pár krát premiešajte a môžete jesť. Voda zo špagiet a vajíčka so syrom, vám vytvoria nádherne krémovú konzistenciu, takže smotanu naozaj nepotrebujete! Dôležité je hlavne to, aby ste si všetko správne načasovali. Článek Do špagiet Carbonara nepatrí smotana ! se nejdříve objevil na Mkcsova.

  • Web: Mkcsova
  • Aktualizované: 13.1.2024
prejsť na článok

Zmrzlinová bábovka

Jahody, tvaroh, smotana - chutná kombinácia. Suroviny stačia na 2 litrovú formu. Pripravíme si deň dopredu. 

prejsť na článok

Slovenské špagety Bolognese

Všetci dobre poznáme špagety bolognese, ktoré pochádzajú z Talianska a sú veľmi obľúbené. Originálny recept je však trošku iný ako Vám dnes prinášame my, zvolili sme “slovenskú” verziu týchto špagiet, ktorá je o dosť jednoduchšia na prípravu. Pôvodný rece

prejsť na článok

Môže byť krb v pasívnom dome?

Tiež zvažujete stavbu pasívneho domu a riešite problém, že krb do pasívneho domu nepatrí, alebo dokonca technicky nie je možný? Omyl...

prejsť na článok

Ekologický záhradkár bez kompostoviska? Nemožné :)

Bio odpad nepatrí do spaľovní komunálneho odpadu ani na skládku, ale do kompostu. Tam z neho namiesto odpadu získate cenné organické hnojivo. Prispejte k zlepšeniu životného prostredia – postavte si kompostovisko.

prejsť na článok