Chren – bylina mladosti

Verím, že mi dáte za pravdu, že chren je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Už od dávna sa pestuje ako liečivo, ale tiež aj pre svoje využite v kuchyni, pre jeho nezameniteľnú chuť a arómu. Najviac ho pravdepodobne poznáte nastrúhaný v kombináci

prejsť na článok

Štipľavý chren - prírodné antibiotikum

Chren – neodmysliteľná súčasť údených šuniek počas vianočných sviatkov. Obľúbený so zabíjačkovými jedlami či varenej šunke. Poriadne nás vyštípe a jedlu dodá príjemnú chuť. Aj on, podobne ako väčšina darov od našej matičky prírody, má na človeka pozitívny

prejsť na článok

Rebríček obyčajný – súčasť života každej ženy

Poznáme ho pod názvom „myší chvost“. Je to veľmi nenáročná bylina, ktorú môžeme nájsť najmä na lúkach, stráňavách, poľných chodníčkoch a strniskách v Európe, Strednej Ázii, ale aj na severe USA. Je to trváca bylina, ktorá dorastá do výšky 30 až 80 cm. Kvi

prejsť na článok

Kroketa z konfitovaných kuracích štvrtí, pyré z pečeného jablka, chren

The post Kroketa z konfitovaných kuracích štvrtí, pyré z pečeného jablka, chren appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Kôpor ako liečivá bylina aj korenina

Kôpor voňavý sa u nás používa predovšetkým v kuchyni ako súčasť omáčok či nálevov na nakladanie zeleniny. Ľudstvo však už po stáročia využíva aj jeho liečivé vlastnosti.

prejsť na článok

Japonský chren : ako ho správne vysiať a pestovať

Japonský chren, alebo wasabi, rastie vo svojej domovine na špecifických miestach. Ide o vysoko položené oblasti. Rastliny sa vyskytujú na brehoch tečúcich, studených prameňov. Na rozdiel od väčšiny plodín, rastú v tieni, naopak slnko im vôbec neprospieva.

prejsť na článok