Štipľavý chren - prírodné antibiotikum

Chren – neodmysliteľná súčasť údených šuniek počas vianočných sviatkov. Obľúbený so zabíjačkovými jedlami či varenej šunke. Poriadne nás vyštípe a jedlu dodá príjemnú chuť. Aj on, podobne ako väčšina darov od našej matičky prírody, má na človeka pozitívny

prejsť na článok

Chren – bylina mladosti

Verím, že mi dáte za pravdu, že chren je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Už od dávna sa pestuje ako liečivo, ale tiež aj pre svoje využite v kuchyni, pre jeho nezameniteľnú chuť a arómu. Najviac ho pravdepodobne poznáte nastrúhaný v kombináci

prejsť na článok

Pestovanie cesnaku

Cesnak dozaista každý z vás dobre pozná. Viete ale, že toto prírodné antibiotikum je veľmi jednoduché pestovať aj vo vlastnej záhradke? Nepotrebujete na to dokonca ani veľa miesta a môžete byť v úrode cesnaku sebestační po celý rok. Všetko, čo pre to musí

prejsť na článok

Kroketa z konfitovaných kuracích štvrtí, pyré z pečeného jablka, chren

The post Kroketa z konfitovaných kuracích štvrtí, pyré z pečeného jablka, chren appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Prírodné hnojenie

V obchodoch kupujeme rôzne hnojivá na báze chémie. Vedeli ste ale, že hnojiť sa dá aj inak – prírodne? V záhradke totiž môžeme cielene vysádzať také rastliny, ktoré zvýšia kvalitu pôdy.

prejsť na článok

Nechtík lekársky – bylinné antibiotikum

Je to jednoročná rastlina, ktorá bola veľmi obľúbená už v stredoveku, ako okrasná rastlina. Na niekoľko storočí žiaľ upadla do zabudnutia, ale dnes je opäť na výslní. Pre jej liečivé účinky je veľmi obľúbená a pestuje sa dokonca aj v Sýrii a v Egypte. Egy

prejsť na článok