30 najzdravších potravín

Hoci si ešte užívame krásne slnečné a teplé počasie, verím, že tá pravá jeseň ešte len príde. Mali by sme myslieť aj na seba a dávať si tak väčší pozor na svoj organizmus. V tomto článku vám prinášame, ako sa môžete chrániť pred nepriaznivým počasím, ako

prejsť na článok

Recept na zdravé kimči

Kimči (kimčchi) je kvasená zelenina, často zaraďovaná medzi 5 najzdravších potravín sveta. Kimči si spravíte aj doma, a to celkom ľahko...

prejsť na článok

Brokolica – kráľovná medzi zeleninou

Väčšina uznávaných odborníkov sa zhoduje v názore, že brokolica patrí medzi 10 najzdravších potravín sveta. Dnes nám pán prof. Hričovský prezradí, aké má brokolica účinky, ako by sme ju mali skladovať a zbierať.

prejsť na článok

Sušenie zeleniny rýchlo a ľahko

Sušenie potravín je jedna z najstarších a najzdravších konzervačných techník známa už od praveku. Mnohé druhy zeleniny aj ovocia sú na sušenie výborne použiteľné, aj keď pri neodbornom postupe môže dôjsť k čiastočnej strate aromatických a chuťových látok.

prejsť na článok

Mladý jačmeň: Jedna z najzdravších zelených potravín

Zelený jačmeň, to sú v podstate jeho mladé lístky. Mladá rastlinka dosahuje v takomto období okolo 20 až 30cm, no práve vtedy obsahuje najviac výživných látok. Patrí medzi najúčinnejšie zelené potraviny, možno ju prirovnať k liečivu. Na rozdiel od umelých

prejsť na článok

Nezabúdajte na olivy (a panenský olivový olej)

Olivy sa často uvádzajú v zoznamoch najzdravších potravín. Napriek tomu ich na stoloch slovenských domácností nájdete málokedy, a panenský olivový olej mnohí Slováci nikdy neochutnali. Prečo sú olivy také dôležité pre naše zdravie?

prejsť na článok