Náš grécky a taliansky olivový olej poskytuje vysokú kvalitu za rozumnú cenu. Výber pre každého, kto hľadá najlepší olivový olej. Olej je ideálnym darčekom pre milovníkov kvalitnej kuchyne.
Extra panenský olivový olej je po stáročia považovaný za superpotravinu. Je bohatý na mononenasýtené tuky a antioxidanty. Je chválený pre svoje mnohé zdravotné benefity od znižovania hladiny cholesterolu až po podporu trávenia. Ale je skutočne, tak z
Olivový olej je jedným z najčastejšie používaných prísad pri varení a je chválený pre svoje mnohé zdravotné benefity. Vedeli ste, však že nie všetky olivové oleje sú rovnaké? Jeden faktor, ktorý môže výrazne ovplyvniť kvalitu olivového oleja, je jeho
Talianske olivové oleje sú už stáročia neodmysliteľnou súčasťou stredomorskej kuchyne. Ich bohatá chuť a prospešné účinky na zdravie z nich spravili populárnu voľbu pre varenie, prípravu šalátov a dokonca aj na liečebné účely. Rôznorodými príchuťami a kva
Účinky olivového oleja sú ohromujúce. Pozrime sa na zopár z nich: olivový olej prispieva k znižovaniu cholesterolu, napomáha lepšiemu tráveniu, je účinným prostriedkom proti žalúdočným vredom, je účinný voči voľným radikálom, chráni cievy pred kôrnatením,
Vedecké štúdie jasne dokazujú súvislosť medzi pravidelnou konzumáciou olivového oleja, čiže stredomorským štýlom stravovania sa a medzi znížením chorobnosti a úmrtnosti. Obyvatelia Stredomoria sú najdlhšie žijúci Európania. Základom je, aby ste zvolili na
Na ochutenie šalátov sa najlepšie hodí extra panenský olivový olej. Pri príprave zálievky pridávame najprv soľ, koreniny, bylinky, následne ocot alebo citrón a až úplne na záver olivový olej. Ak by sme šalát najprv poliali olivovým olejom, suroviny by sa
Olivový olej sa skladá z 80% z mononenasýtených mastných kyselín, ktoré prispievajú k znižovaniu hladiny takzvaného zlého cholesterolu (LDL). Olej takisto pomáha udržať hladinu dobrého cholesterolu, ktorého úlohou je chrániť cievy. Toto je dôvod, prečo ob
Keď sa povie olivový olej, pravdepodobne sa vám vybaví Taliansko alebo aspoň talianske jedlo. Je to preto, že Taliansko produkuje veľké množstvo olivového oleja – viac ako 2 milióny ton ročne! Taliansko sa v skutočnosti neustále pohybuje medzi 2. a 3.
Olivový olej je jedným z najcharakteristickejších produktov Stredomoria, synonymom pohody a dlhovekosti ľudského tela. Moderná lekárska veda uznala tieto jedinečné vlastnosti olivového oleja, pretože je jedným z najdôležitejších obranných štítov tela. Odo
Sophia Loren má 87 rokov a je vo všeobecnosti vnímaná ako jedna z najväčších krások našich obrazoviek, pripisuje tajomstvu mladosti fakt, že každý deň do jedla pridá aspoň dve polievkové lyžice extra panenského olivového oleja. Sophia Loren používa extra