KAŽDÝM DÚŠKOM KÁVY AUGUST ROY POMÁHAŠ SVOJMU BLÍŽNEMU ⋆ Káva August Roy® je výnimočná z viacerých dôvodov:výberom odrôd, spracovaním, pražením, účelom predaja.
Michalovi Ripelovi na rehabilitáciu v Adeli centre.
1. Mokrá metóda Kávová čerešňa sa rozmliaždi alebo rovno zbaví šupky. Potom sa v bazénoch fermentuje. Vodou dužina zmäkne a odstráni sa. Po odstránení dužiny sa káva v pergamone suší. Usušená káva si dva tri mesiace oddýchne a potom sa zbaví pergamonu. 2
Vedeli ste, že DIRECT TRADE (priamy obchod) je spôsob obchodovania napríklad s kávou, v ktorom je pražiareň v priamom kontakte s farmárom? Cena kávy sa tak odvíja od jej kvality. Nie je stanovená paušálne ako pri fair trade (spravodlivý obchod). Motivuje
Mnoho ľudí si ešte v kaviarni nevie správne vypýtať kávu. Preto by sme Vám chceli ozrejmiť základ kávovej kultúry a tým je ESPRESSO. Barista pripravuje espresso zo 7 – 11 g mletej kávy, pričom sleduje čas, akým káva preteká cez kávovar, čo je cca 25 – 30
VEDELI STE, ŽE? Káva, s akou sa bežne stretávame je vlastne upraženou kôstkou rastliny kávovníka. Existuje niekoľko druhov, no my si dnes predstavíme dva najznámejšie – arabika a robusta. Najvýznamnejší rozdiel je v spôsobe pestovania, tvaru zŕn a v chuti