⋆ AUGUST ROY ⋆ Káva s príbehom ⋆ Výnimočná kvalitou a účelom predaja

KAŽDÝM DÚŠKOM KÁVY AUGUST ROY POMÁHAŠ SVOJMU BLÍŽNEMU ⋆ Káva August Roy® je výnimočná z viacerých dôvodov:výberom odrôd, spracovaním, pražením, účelom predaja.

prejsť na web

VÝŤAŽOK Z KÁVY AUGUST ROY ZA NOVEMBER A DECEMBER VENUJEME:

Michalovi Ripelovi na rehabilitáciu v Adeli centre.

prejsť na článok

VEDELI STE, ŽE sa káva spracováva tromi rôznymi spôsobmi?

1. Mokrá metóda Kávová čerešňa sa rozmliaždi alebo rovno zbaví šupky. Potom sa v bazénoch fermentuje. Vodou dužina zmäkne a odstráni sa. Po odstránení dužiny sa káva v pergamone suší. Usušená káva si dva tri mesiace oddýchne a potom sa zbaví pergamonu. 2

prejsť na článok

VEDELI STE, ŽE DIRECT TRADE ?

Vedeli ste, že DIRECT TRADE (priamy obchod) je spôsob obchodovania napríklad s kávou, v ktorom je pražiareň v priamom kontakte s farmárom? Cena kávy sa tak odvíja od jej kvality. Nie je stanovená paušálne ako pri fair trade (spravodlivý obchod). Motivuje

prejsť na článok

VEDELI STE, ŽE správne pripravené espresso má mať 25 – 30 ml?

Mnoho ľudí si ešte v kaviarni nevie správne vypýtať kávu. Preto by sme Vám chceli ozrejmiť základ kávovej kultúry a tým je ESPRESSO. Barista pripravuje espresso zo 7 – 11 g mletej kávy, pričom sleduje čas, akým káva preteká cez kávovar, čo je cca 25 – 30

prejsť na článok

VEDELI STE, ŽE? ArabicaRobusta

VEDELI STE, ŽE? Káva, s akou sa bežne stretávame je vlastne upraženou kôstkou rastliny kávovníka. Existuje niekoľko druhov, no my si dnes predstavíme dva najznámejšie – arabika a robusta. Najvýznamnejší rozdiel je v spôsobe pestovania, tvaru zŕn a v chuti

prejsť na článok