Zemiakový šalát

Vianoce na Slovensku #3 Tretí a posledný recept z trilógií tohtoročných tradičných vianočných receptov, je zhodou náhod aj tradičné jedlo pripravované na Veľkú Noc. Sviatočný zemiakový šalát Čítaj ďalej a odhaľ recept, ktorý si možno pripravíš túto zimu a jar Sviatočný zemiakový šalát Na prípravu zemiakového šalátu budeme potrebovať: - 2,5 kg zemiakov - 3 mrkvy (alebo pripravený hrášok s mrkvou v náleve) - 200 g uvarený hrášok (alebo hrášok v náleve s mrkvou) - 8 guľôčky celého čeirneho korenia - 4 guľôčky nového korenia - 2 biele cibule - 6 vajec - 300 ml sterilizovaných uhoriek - 300 ml majonézy - 300 ml tatarskej omáčky - 1 polievková lyžica plnotučnej horčici - soľ podľa chuti Postup Zemiaky varíme v šupke v slanej vode asi 25 minút. Ak sú dostatočne uvarené zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí olúpeme. Ak máme po ruke mrkvu a hrášok v náleve, tak ich scedíme a nemusíme ich variť a nechať vychladnúť. Avšak, ak máme čerstvý hrášok aj mrkvu, tak najprv ich uvaríme v slanej vode kým nezmäknú. Mrkvu nakrájame na malé kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo a po vychladnutí olúpeme. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a môťeme pridť surovú alebo ju sparíme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme do pripravenej nádoby. Potom jemne osolíme a premiešame ich. Pridáme cibuľmm hrášokm mrkvum uhorky tiež nakrájané na malé kocky  s trochou nálevu z uhoriek a premiešame. Pridáme nakrájané vajcia a podľa chuti prisolíme a premiešame. Nakoniec pridáme 1 polievkovú lyžičku plnotučnej horčice, 300 ml majonézy a 300 ml tatárskej omáčkym okoreníme a všetko spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste. Hotový a vychladený šalát podávame ako prílohu k vyprážanému mäsu alebo so syrom a varenou šunkou a pod. Jeden z nápadov je pripravenie obložených tanierov alebo ako náhrada natierok na obložených chlebíkoch. Prajeme Vám dobrú chuť Príspevok Zemiakový šalát je zobrazený ako prvý na Bebabel.

  • Web: Bebabel
  • Aktualizované: 29.3.2023
prejsť na článok

Zemiakový šalát majonézový

Dobrý zemiakový šalát - najlepšia príloha k vyprážanému rezňu, alebo rybe. 

prejsť na článok

Obľubujete zelený šalát?

Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?

prejsť na článok

CHICKPEA SUNDAL CÍCEROVÝ ŠALÁT

CHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn

prejsť na článok

Kapustový šalát s karotkou

Zdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky. 

prejsť na článok

Kapustový šalát s chrenom

Jednoduchý vynikajúci šalát, zvládnete pripraviť popri nakladaní kyslej kapusty.  

prejsť na článok