Zdravé mlieko, čo vydrží dlhšie – pasterizácia!

Mlieko je od predávna dôležitou súčasťou ľudskej stravy. Každoročne je celosvetovo spotrebovaných viac ako 730 ton mlieka. Nepasterizované mlieko je ale zdrojom mnohých patogénov ako sú listéria, salmonela a E-coli. Konzumácia surového (nepasterizovaného

prejsť na článok

Konopné mlieko = pravá bomba pre vaše zdravie

Spravte si domáce konopné mlieko – zdravé, chutné a za 3 minútky. Žiadne mlieko k tomu nepotrebujete :)

prejsť na článok

Obľúbený mak: obsahuje viac vápniku ako mlieko, navyše upokojuje

V 100 g maku sa nachádza až 1400 mg vápniku. Pre predstavu: je to trikrát viac než obsahujú syry a až dvanásťkrát viac než mlieko. Ak teda trpíte nedostatkom vápniku, mak vám určite pomôže. Vápnik sa stará hlavne o zdravé vlasy, nechty a zuby. A aj keď ma

prejsť na článok

Vyrobte si doma makové, mandľové alebo špaldové “mlieko”

Zdravé rastlinné nápoje ako náhradu klasického mlieka si môžete vyrobiť aj sami doma. Doprajte si makové, mandľové alebo špaldové mlieko :) vlastnej výroby.

prejsť na článok

Kozie mlieko - Prečo ho uprednostniť pred kravským mliekom?

Mnohí ľudia tvrdia, že pitie mlieka je pre človeka neprirodzené. Mlieko však tvorilo hlavnú súčasť jedálnička našich predkov a odborníci ho odporúčajú zaradiť do výživy aj dnes a to každodenne. Pilo sa kravské, ovčie a kozie mlieko. Kozie mlieko má v poro

prejsť na článok

Je lepšia krbová vložka oceľová, alebo liatinová?

Babo raď, hovorí sa že liatina vydrží dlhšie, mám kúpiť vložku liatinovú, alebo oceľovú?

prejsť na článok