Vyrobte si doma makové, mandľové alebo špaldové “mlieko”

Zdravé rastlinné nápoje ako náhradu klasického mlieka si môžete vyrobiť aj sami doma. Doprajte si makové, mandľové alebo špaldové mlieko :) vlastnej výroby.

prejsť na článok

Tofu palacinky

 Čo potrebujeme: Postup: biele tofu vanilkový extrakt mlieko (alebo mandľové mlieko) rastlinný olej (iba trošku) špaldová múka trstinový cukor kypriaci prášok soľ ovocie javorový sirup na poliatie V mixéri vymiešame tofu, olej a mlieko do krémovej konzist

prejsť na článok

Keď sú s mliekom problémy

Ľudí s intoleranciou alebo alergiou na potraviny stále pribúda. To môže byť dôsledok nezdravého životného štýlu, znečisteným prostredím, ale aj stále sa zdokonaľujúcimi zdravotnými vyšetreniami. Najčastejšou alergiou je celiakia. Celiatik nemôže jesť múku

prejsť na článok

Kozie mlieko - Prečo ho uprednostniť pred kravským mliekom?

Mnohí ľudia tvrdia, že pitie mlieka je pre človeka neprirodzené. Mlieko však tvorilo hlavnú súčasť jedálnička našich predkov a odborníci ho odporúčajú zaradiť do výživy aj dnes a to každodenne. Pilo sa kravské, ovčie a kozie mlieko. Kozie mlieko má v poro

prejsť na článok

Konopné mlieko = pravá bomba pre vaše zdravie

Spravte si domáce konopné mlieko – zdravé, chutné a za 3 minútky. Žiadne mlieko k tomu nepotrebujete :)

prejsť na článok

Zdravé mlieko, čo vydrží dlhšie – pasterizácia!

Mlieko je od predávna dôležitou súčasťou ľudskej stravy. Každoročne je celosvetovo spotrebovaných viac ako 730 ton mlieka. Nepasterizované mlieko je ale zdrojom mnohých patogénov ako sú listéria, salmonela a E-coli. Konzumácia surového (nepasterizovaného

prejsť na článok