Zázračný sirup na ukľudnenie a psychickú pohodu

Poskytnite svojmu telu nástroje, ktoré potrebuje na zlepšenie jeho reakcií na stres prostredníctvom adaptogénneho sirupu. Adaptogény sú bylinky, ktoré podporujú reguláciu hypotalamu, hypofýzy a nadobličiek. Znižujú únavu a zvyšujú našu schopnosť koncentrácie. Koreň ashwagandha (Withania somnifera), má protizápalové vlastnosti a zistilo sa, že znižuje hladinu cukru v krvi a kortizolu. Štúdie ukázali, že doplnky ashwagandha súvisia so ,zlepšenou pamäťou a pozornosťou. Tento recept na adaptogénny sirup tiež používa koreň sibírskeho ženšeňa (Eleutherococcus senticosus), ďalší adaptogén známy tým, že upravuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje ,kognitívne funkcie. Ingrediencie 3 polievkové lyžice koreňa ashwagandhy (Withania somnifera). 3 polievkové lyžice koreňa sibírskeho ženšeňa(Eleutherococcus senticosus). 3 polievkové lyžice plodov hlohu (Crataegus monogyna). 1 liter studenej vody 1-2 šálky medu alebo cukru Postup: Výroba sirupu začína odvarom. Skombinujte bobule a korene s vodou v hrnci. Privedieme k varu a hrniec čiastočne prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, kým sa tekutina vo vnútri nezredukuje na polovicu. Bylinky preceďte – vytvorili sme silný odvar pre základ sirupu. Tekutinu vrátime do panvice a pridáme med alebo cukor. Ak používate med, veľmi jemne zahrievame, kým sa med nerozpustí, pričom dávame pozor, aby sa sirup nerozvaril. To pomáha zachovať prospešné, prirodzene sa vyskytujúce enzýmy v mede. Ak používate cukor, môžete priviesť sirup do mierneho varu a variť ďalších 30 minút, aby sa sirup ešte viac zahustil. Sirup prelejte do čistých, sterilných fliaš. Pridajte štítok s názvom a dátumom vytvorenia sirupu. Uchovávajte v chladničke cca 3 mesiace. Užívame 1 kávovú lyžičku 2-3 denne.

prejsť na článok

Domáci bezinkový sirup za studena

Keď na jar kvitnú kvety bazy, je čas to využiť a pripraviť si skvelý bazový sirup, ktorý je výborný na prípravu osviežujúcej domácej limonády alebo aj do čaju. Bezinkový sirup má osviežujúcu a lahodnú chuť.

prejsť na článok

Zázračný deň

V tento zázračný deň Vám veľa lásky a božského požehnania praje...

prejsť na článok

Bazalkovo-citrónový sirup

Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúšk

prejsť na článok

Silná hnačka

Príde pacient k doktorovi a sťažuje sa, že má silnú hnačku. Doktor mu predpíše tabletky na ukľudnenie a predvolá ho o týždeň. - Tak čo, pán Vetvička, ešte vás preháňa? - Ešte áno. No a čo!

prejsť na článok

Vianočný sen

Radosť a šťastie, krásu a nehu, nech Ti prinesie vianočný sen. Posielam Ti ho po vločkách snehu, zachyť ho v dlaniach v ten zázračný deň.

prejsť na článok