Bazalkovo-citrónový sirup

Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúško. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme balíček bazalky a zohrievame na strednom ohni až tesne pod bod varu (voda by nemala vrieť) a bazalku v nej lúhujeme 30 až 45 minút. Bazalku vyberieme, pridáme cukor a opäť zahrievame, kým sa cukor nerozpusti. Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú a citrónovú kôru a necháme zovrieť. Keď sirup zovrie, okamžite ho nalejeme do pripravených fliaš. Tip na zaver: Pokiaľ sirup nalejeme do fliaš tesne po zovretí a fľaše uzatvoríme, teplota sirupu bude dostatočná na to, aby sa sirup zakonzervoval a vydržal tak aj mimo chladničky 6 mesiacov. Tento recept vznikol v spolupraci s Kaufland SlovenskoThe post Bazalkovo-citrónový sirup first appeared on Pán Tymián.

prejsť na článok

Domáci bezinkový sirup za studena

Keď na jar kvitnú kvety bazy, je čas to využiť a pripraviť si skvelý bazový sirup, ktorý je výborný na prípravu osviežujúcej domácej limonády alebo aj do čaju. Bezinkový sirup má osviežujúcu a lahodnú chuť.

prejsť na článok

Recept na ovocný koláč

Čo potrebujeme: 1 pohár vody, 1 maslo, 1/2 kila cukru, 4 vajcia, 1/2 kila sušeného ovocia, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku soli, citrónový džús, 1 fľašu kvalitnej whisky.

prejsť na článok

Zázračný sirup na ukľudnenie a psychickú pohodu

Poskytnite svojmu telu nástroje, ktoré potrebuje na zlepšenie jeho reakcií na stres prostredníctvom adaptogénneho sirupu. Adaptogény sú bylinky, ktoré podporujú reguláciu hypotalamu, hypofýzy a nadobličiek. Znižujú únavu a zvyšujú našu schopnosť koncentrá

prejsť na článok

Kunafa - Arabský Dezert

Ingrediencie: 500g Kadayif 465g Akkawi syru 400g masla pistácie na posypanie cukrový sirup Na cukrový sirup: 1 1/2 poháru vody 3 poháre cukru 1 čl pomarančovej/ ružovej vody 3 PL citronovej šťavy *Všetky ingrediencie si kúpite u nás v o

prejsť na článok

Fragopolis

4 cl Jahodovica 4 cl Jahodové pyré 3 cl Limetová šťava 1,5 cl Cukrový sirup

prejsť na článok