Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke

Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke 3 4 porcie, príprava 20 minút, zapekanie 20 30 minút 3 stredne veľké cukety 200 g ricotty alebo hrudkového tvarohu 2 kúsky mozzrelly v náleve 1 vajce 1 ČL granulovaného cesnaku Mäspoma 1 ČL sušenej bazalky Mäspoma 400 ml paradajkovej omáčky (napr. marinara) 20 g parmezánu soľ čierne korenie Postup: Cuketu umyjeme a pozdĺžne nakrájame na tenké pásiky. V miske zmiešame ricottu spolu s korením, vajíčkom a nakoniec pridáme nastrúhanú mozzarellu. Cuketové pásiky zľahka ugrilujeme na panvici, aby zmäkli a dáme bokom aby trochu vychladli. Každý pás cukety potrieme plnkou, zarolujeme a preložíme do zapekacej misky, do ktorej sme už vopred vyliali paradajkovú omáčku. Postupujeme až kým neminieme všetku cuketu a plnku. Na záver ešte celý plech jemne okoreníme čiernym korením a posypeme strúhaným parmezánom. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 30 minút. Pred podávaním necháme chvíľu vychladnúť. © Copyright Lapetit  Tiež milujete recepty z cukety? Čo tak vyskúšať Cuketové placky s Quinoa? The post Zapekaná cuketa v paradajkovej omáčke appeared first on Mäspoma.sk.

prejsť na článok

Jedálny lístok

Pondelok  20.03.2017 A:  Držková polievka, 2 ks chleba                                                        0,33l 1,20€ B:  Rascová s vajcom 0,33l 0,70€ C:  Miešaný šalát                                                100g 0,70€ 1:  Pizza (sy

prejsť na článok

Menu objednávajte na 0949 222 503

DENNÉ MENU od 06.10.2023 do 10.11.2023 / 0949 222 503 ☀ Denné menu objednávajte do 9:30 hod Komplet menu 5,00€ (v termonádobe 5,30€) / Bez polievky 4,70€ (v termonádobe 5,00 €) ½ porcia 70% z ceny menu, samostatná polievka z menu 1,00€. V mesiacoch okt

prejsť na článok

Ratatouille. Spoznajte najznámejší francúzsky pokrm a pripravte si ho doma

Ratatouille. Spoznajte najznámejší francúzsky pokrm a pripravte si ho doma Colette Francúzsky zeleninový pokrm pochádzajúci z okolia Nice si môžete pripraviť aj doma. Lahodnú zeleninu Ratatouille môžete podávať ako prílohu, alebo si ju môžete vychutnať

prejsť na článok

Divina ako tradičný variant na vianočné sviatky.

Je pravdou, že je zvykom pripraviť si na vianočnú večeru rybu. I keď tento tradičný zvyk nie je až tak starý a udomácnil sa v našich končinách v prvej polovičke 20. storočia. Predošlé stáročia sa na sviatočných stoloch objavovala hlavne pernatá divina. A

prejsť na článok

IMUNITA A NAŠE ČREVÁ

Priatelia, nachystal som si pre vás o čosi dlhšiu, ale o to zaujímavejšiu tému. Najmä s prichádzajúcim obdobím a poriadnou náložou na našu imunitu. O čo ide? Ide o prepojenie našej imunity s tráviacim traktom. Opäť, až žasnem nad tým, ako naši predkovia p

prejsť na článok