Viac pív, viac chutí / Autor: Marián Repa

Prebraté zo zdroja: izurnal.sk Krčmy, v ktorých sa na Slovensku varí vlastné pivo, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Pritom susedné Česko, ba i Maďarsko zažívajú doslova boom minipivovarov. Je to prirodzená reakcia na unifikáciu, keď sa rôzne lokálne značky menia na ťažko rozoznateľné „europivo“. Slovenský pivár je dosť konzervatívny, no aj u nás sa už nájdu pivovarníci, ktorí majú odvahu ponúknuť ľuďom aj niečo iné ako len „klasický“ ležiak.

prejsť na článok

Červená repa – cenná zelenina

Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.

prejsť na článok

Pečená červená repa

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevyti

prejsť na článok

Očarili pestrosťou chutí / Autor: Jozef Servanský

Prebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 38 Svet piva je mimoriadne pestrý. Na Slovensku ho však gastroprevádzky začínajú ešte len objavovať.

prejsť na článok

Víno verzus pivo / Autor: Marian Jaslovský

Prebraté zo zdroja: domacnost.sme.sk Možno ste si všimli, že vinotékam sa v posledných rokoch začalo výnimočne dariť a slovenské vína získavajú čoraz vyšší kredit. Že by si Slováci začali vo zvýšenej miere ctiť božský nápoj z hrozna? To by však určite v

prejsť na článok

Kaltenecker ponúka prehliadku pivných chutí / Autor: Alexander Buzinkay

Prebraté zo zdroja: hnonline.sk „Varíme pre fajnšmekrov. Našou novinkou je najsilnejšie slovenské pivo,“ víta ma vo dverách svojho reštauračného pivovaru Kaltenecker Ladislav Kovács.

prejsť na článok