Tradičné vianočné pirohy inak

Ingrediencie (na 25 kusov piroh) Cesto: 500 g polohrubej múky1 vajce100 ml vody180 g uvarených zemiakov v celkuSoľ Plnka: 240 g b ravčovej panenky240 g K- Favourites Mortadella Bologna g.g.A.1 čl čierneho koreniaSoľ1 hrsť čerstvej šalvie 100 g masla50 g lieskových orechov1 hrsť čerstvej šalvie Postup: Uvarené zemiaky zbavíme šupy a na strúhadle nastrúhame na jeho jemnej strane. Múku, vajce, vodu, soľ a postrúhané zemiaky spolu zmiešame a vypracujeme do hladkého cesta. Bravčovú panenku zbavíme blán a šliach a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Ak sa vám nechce krájať môžete ju aj pomlieť. Rovnako postupujeme aj pri Mortadelle. Obe suroviny spolu zmiešame, jemne osolíme (pozor, nesoľte veľa, pretože Mortadella je sama o sebe pomerne slaná) a okoreníme. Takto pripravenú zmes dáme na hodinu do chladničky odpočívať. Pripravené cesto na pirohy vyvaľkáme na hrúbku cca 2 milimetre a formičkou alebo pohárom z tenkého skla z neho vyrežeme kruhy, ktoré budeme plniť mäsovou plnkou. Od veľkosti kruhu záleží, aké veľké pirohy budete nakoniec mať. Do stredu pripraveného cesta dáme lyžičkou náplň. Jednu stranu cesta preklopíme cez náplň a vidličkou okraje spojíme. Pirohy varíme v osolenej vode, sledujeme kým nevyplávajú na hladinu a následne ich varíme ešte 4 5 minút. Hotové pirohy prelejeme rozpusteným maslom a na zaver pridáme nasekané lieskovce a čerstvé lístky šalvie. Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.The post Tradičné vianočné pirohy inak … first appeared on Pán Tymián.

prejsť na článok

RECEPT NA - Bezlepkové pirohy

Skvelý domáci recept na vynikajúce bezlepkové pirohy RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PIROHY: 300 g bezlepkovej múky

prejsť na článok

Vianočné dekorácie a adventné vence Lovehandmade

Milujete predvianočné chystanie? Naplánovala som pár článkoch o vianočných tvorilkách. Tvoria jedinečné vecičky, ktoré spravia vo vašich príbytkoch to pravé vianočné čaro. Príspevok Vianočné dekorácie a adventné vence Lovehandmade zobrazený najskôr DARČE

prejsť na článok

Najkrajšie sviatky roka

Mesto Giraltovce sa už tradične pripravuje na najkrajšie sviatky roka a vy sa už teraz môžete tešiť na pohodovú vianočnú atmosféru v jeho uliciach. Odštartujeme ju už túto sobotu (05.12.2020 o 16.30 hod.), no trochu inak, ako po minulé roky. Chýbať bude s

prejsť na článok

Vianočné želanie

Keď k Vám tíško zavanie, to vianočné želanie, vinše plné prajnosti, šťastia, lásky, hojnosti, v zdraví si len užite, všetko po čom túžite.

prejsť na článok

Vianočné zvončeky

Vianočné zvončeky tíško zvonia, vetvička v izbe lesom vonia. Zdobíme stromček na Štedrý deň, vítame Vianoce, ten nádherný deň.

prejsť na článok