Salaka, hadie ovocie

V predsviatočnom období obchody ponúkajú viac exotického ovocia ako inokedy. Možno ste na pultoch zaregistrovali aj zvláštne ovocie hnedej farby s povrchom, ktorý pripomína kožu hada. Tvarom sa toto ovocie podobá na väčšie figy. Plody môžu byť 2,5 až 10 cm dlhé, bývajú vajcovité alebo majú hruškovitý tvar a na konci sú zúžené. Pokrýva ich hnedá šupka, ktorá [hellip The post Salaka, hadie ovocie appeared first on Exoflora.sk - EXOtická FLÓRA.

prejsť na článok

Prečo je kvalitné a dokonca lokálne ovocie drahé a aký má na tom podiel poľský tovar?

(Osobná úvaha) Môj osobný postreh a skúsenosť. Odsledoval som na sezóne jahôd, že to funguje nejak takto:V minulosti sa predávalo ovocie mimo sezóny z dovozu za vysoké ceny. Keď u nás a v okolitých krajinách dozrelo, tak začala jeho sezóna a všetko bolo l

prejsť na článok

Toto sú najlepšie jedlá na leto: Navaríte si ich tiež?

Keďže v lete sú častokrát horúce dni plné slnka, pravdepodobne sa vám nechce stáť celé dni za sporákom. Aby sme vám to trochu uľahčili, prinášame vám tipy na svieže a zdravé jedlá, ktoré rozhodne stoja za to. Čo sa týka leta, každý sa chce udržiavať v

prejsť na článok

Živá strava

ŽIVÁ STRAVA Živá strava je nevarená potrava, práve taká, akú nám poskytuje príroda. Je to predovšetkým ovocie, zelenina, orechy, semená a obiloviny, a to v čerstvom, neupravovanom stave. Takáto strava poskytuje človeku všetky látky, ktoré potrebuje na t

prejsť na článok

Muchovníkový šalát so smotanovým syrom

Recepty z muchovníka ilustračný obrázok Potrebujeme: Pre 4-5 osôb 1 kg čerstvý muchovník 20 dkg smotanového syra 1 dl kyslej smotany 1 citrón práškový cukor opekané kúsky mandlí Príprava: Citrón umyme, poutierajme do sucha, kôrku nastrúhajme a šťavu vyžm

prejsť na článok

Ovocný šalát s jogurtom a muchovníkom

Recepty z muchovníka ilustračný obrázok Potrebujeme: 20 dkg muchovníka 3 pomaranče 4 banány 2 dkg orieškov 2 lyžice medu 1 ks biely jogurt 2 lyžičky škorice Príprava: Muchovník rozkrojíme na dve časti. Pomaranč rozdrobíme na strúčiky a rozrežeme. Oriešky

prejsť na článok