Ryža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa

Ryža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa pre dvoch ľud Ryža: 1 mal hl vka kapusty či tvrtka / polka gigantu / okr hlice / karfiolu 1 hrsť ke u orie kov či braz lskych orechov 1 lyžička bio olivov ho oleja 1 tipka organic himal jskej soli 1 tipka mu k tov ho orie ka 1 tipka korenia - nemus byť V etko nasek me na mal časti v robotovi a ak je kapusta moc vodnat , vytlač me vodu z namixovanej "ryžy" cez vrec ko na mlieko z orechov. Ak si chceme urobiť ryžu z bylinkami stač pridať bazalku, oregano či rozmar n. Rezance: 300g hlivy ustricovej - umyjeme a huby nasiaknut vodou poriadne vytlač me až bud zase relat vne such 3 tipky organic himal jskej soli 2 tipky su en ho tymianu 1-2 tipky Turmeric-kurkumy 1-2 tipky su en ho cesnaku 1 tipka kajansk ho korenia 1-2 tipky mletej papriky 1 lyžička shoyu bio om čky 1 zmes korenia bez soli na kurča Huby natrh me na k sky s ďal mi pr sadami dobre premie ame. Pod vame s ryžou.

prejsť na článok

V pive pacované kuracie stehná

Pecmaniak Asi najlepšie pacované kuracie stehná, ktoré som dodnes robila. Od piva budú úplne mäkulinké a majú vynikajúcu chuť. Ingrediencie: 6 ks kuracích stehien 1 dcl piva 3 PL olivového oleja 1 ČL horčice 1 ČL estragónu ½ ČL kmínu 2 strúčiky cesnaku S

prejsť na článok

Tvrdé a mäkké i

Viete, prečo sa píše slovo ryža s tvrdým a rizoto z mäkkým i? Lebo rizoto je ryža uvarená na mäkko.

prejsť na článok

Neposlušné kurčatá

Hovorí mama sliepka neposlušným kurčatám: - Keby toto videl váš otec, tak by sa na grile obrátil!

prejsť na článok

Kuracie stehná • Teriyaki

Pripravíme si teriyaki zálievku. V miske vymiešame vinný ocot, med, cukor, sójovú omáčku, mleté biele korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, chilli a nasekaný zázvor. Umyté kuracie stehná poprášime z oboch strán najskôr kukuričným škrobom alebo hladkou múk

prejsť na článok

NIVOVÉ rizoto 

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania v

prejsť na článok