Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak

The post Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Keď cesnak, tak z vlastnej záhrady

Kuchynský cesnak má vysoký obsah vitamínov, silné liečivé a dietetické účinky. Zabudnite na supermarkety :) a vysaďte si svoj vlastný cesnak – kvalitný a BIO. Cesnak rozdeľujeme do dvoch hlavných skupín: na paličiaky, a nepaličiaky...

prejsť na článok

Gaštan jedlý — výsadba a pestovanie

Vôňa čerstvo pečených jedlých gaštanov je neodolateľná. Nespoliehajte sa na pouličných predajcov pečených gaštanov (a na ich často nekvalitné gaštany, ktoré s obľubou v kelímku zakryjú pár dobrými kusmi). Vypestujte si svoj vlastný gaštan jedlý.

prejsť na článok

Domáca výroba cmaru a jeho použitie

Cmar je univerzálnou zložkou v kuchyni. Pridáva chuť všetkému od dresingu na šalát cez doma pečený chlieb až po vyprážané kurča. Používa sa aj na pečenie pečiva, ktorému dodáva šťavnatosť. Kyselina v cmare navyše štiepi dlhé pramene lepku v ceste, čo zabe

prejsť na článok

Obľubujete zelený šalát?

Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?

prejsť na článok

Prečo by ste nemali vyhadzovať naklíčený cesnak?

Keď vám doma začne klíčiť cesnak automaticky ho vyhadzujete? Podľa blogu Human N Health určite nie! Pokiaľ ide o varenie a zdravý životný štýl, cesnak jednoducho nemá konkurenciu. Okrem toho, že dodáva skvelú arómu a chuť, má mnoho zdravotných benefitov.

prejsť na článok