Gaštan jedlý — výsadba a pestovanie

Vôňa čerstvo pečených jedlých gaštanov je neodolateľná. Nespoliehajte sa na pouličných predajcov pečených gaštanov (a na ich často nekvalitné gaštany, ktoré s obľubou v kelímku zakryjú pár dobrými kusmi). Vypestujte si svoj vlastný gaštan jedlý.

prejsť na článok

Gaštan jedlý a jeho účinky na zdravie

Sezóna jedlých gaštanov je tu! A že sú nielen chutné, ale aj zdravé, tak na to môžete vziať jed :). Jedlé gaštany sú výborným liekom na mozog, kosti, srdce a zlepšujú aj trávenie.

prejsť na článok

Jedlý hmyz vs. dobytok

Aké nutričné, ekonomické a environmentálne kvality prináša jedly hmyz? Prečo je jedlý hmyz lepšou voľbou ako hovädzie mäso? Príspevok Jedlý hmyz vs. dobytok je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok

Jedlý hmyz a legislatíva

Čo sa skrýva za procesom zaradenia jedlého hmyzu medzi nové potraviny? Odkedy je jedlý hmyz schválený ako potravinový produkt? Príspevok Jedlý hmyz a legislatíva je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok

Prečo jedlý hmyz?

Kde všade vo svete sa konzumujú hmyzie produkty? Koľko druhov jedlého hmyzu poznáme? Prečo je jedlý hmyz potravina budúcnosti? Príspevok Prečo jedlý hmyz? je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok

Ako sadiť a pestovať zemiaky

Zemiaky patria k najobľúbenejším potravinám a slúžia aj ako vynikajúce krmivo pre hospodárske zvieratá. Z jedného áru môžete vypestovať aj 250 kg zemiakov. Samotná výsadba a pestovanie zemiakov je pritom veľmi jednoduché – stačí dodržať niekoľko zásad...

prejsť na článok