Recept na rozmarínový sirup

Každý včelár by mal mať tiež vzťah k pestovaniu rastlín a stromov. Jednou z našich obľúbených rastlín je rozmarín. O rozmaríne som už písal v predchádzajúcich príspevkoch. Aké účinky má rozmarín nájdete v článku rozmarín a jeho účinky. Písal som taktiež o príprave jednoduchého a účinného rozmarínového čaju. Recept na rozmarínový sirup Na prípravu rozmarínového sirupu budete potrebovať: 100 (cca centimetrových) nových výhonkov rozmarínu, 1 l vody a 1kg trstinového cukru. Postup prípravy je veľmi jednoduchý, liter vody necháme zovrieť a chvíľku ochladnúť na približne 60°C a pridáme lúhovať rozmarínové výhonky. Výhonky necháme lúhovať cca 20 minút, následne ich scedíme a tekutinu pomaly zohrievame maximálne na 80°C a za stáleho miešania postupne pridávame cukor. Výsledný produkt je sirup, ktorý môžeme používať. Upozornenie na záver nedávajte viac rozmarínu lebo rozmarín môže byť vo veľkom množstve toxický. Náš Gamy Lavandeland rozmarínový sirup The post Recept na rozmarínový sirup appeared first on Gamy Lavandeland.

prejsť na článok

Ovsená kaša s ovocím, kešu, mandľami, makadamovými a vlašskými orechmi

Aj vy zvyknete občas mávať dilemu, akými raňajkami by ste sa radi naštartovali do nového dňa? Chcete konečne zmeniť klasické raňajky, na ktorých ste si doteraz denne pochutnávali alebo sa jednoducho snažíte obmedziť konzumáciu chleba a pečiva? Máme pre v

prejsť na článok

Coctail Masterclass by Jakub Rampáček

Môj najčastejšie konzumovaný koktejl je sirup zo supermarketu zaliatý vodou z vodovodu, väčšinou vlažnou, lebo sa mi nechce čakať, kým začne tiecť studená a ľad v mrazničke nepestujem. Na jednej akcii som mal možnosť spoznať víťaza Bartenders Internationa

prejsť na článok

Slovenská kuchyňa naprieč regiónmi 1.časť: Ochutnali ste už švábky či meteník?

Slovenská kuchyňa je naozaj bohatá a rozhodne nie je len o haluškách či oštiepkoch. Gazdinky v minulosti dbali najmä na používanie lokálnych surovín, a pokrmy prispôsobovali ročným obdobiam. Typickými používanými surovinami sú produkty z ovčieho mlieka, k

prejsť na článok

Liek na úzkosť

Dnešný svet prikrýva neviditeľný závoj prízraku, ktorého meno je „koronavírus“. Ten svojím tvarom nápadne pripomína tŕňovú korunu. Tušíme ho všade okolo seba, skrýva sa a my sa skrývame pred ním. Snažíme sa chrániť, ale on pracuje skryto, zákerne ako hrie

prejsť na článok

Slovenská kuchyňa naprieč regiónmi 2. časť: Kde je skutočný domov trdelníka?

V pokračovaní článku o tradičných regionálnych pokrmoch naprieč Slovenskom si tento krát posvietime na oblasť Záhoria, Podunajskej nížiny, Hontu, Podpoľania, Novohradu a Zemplínu. Máte už svojho favorita? V ktorom z regiónov by vám najviac chutilo? Zá

prejsť na článok