Ovsená kaša s ovocím, kešu, mandľami, makadamovými a vlašskými orechmi

Aj vy zvyknete občas mávať dilemu, akými raňajkami by ste sa radi naštartovali do nového dňa? Chcete konečne zmeniť klasické raňajky, na ktorých ste si doteraz denne pochutnávali alebo sa jednoducho snažíte obmedziť konzumáciu chleba a pečiva? Máme pre vás výborný recept na lahodnú ovsenú kašu s ovocím a zmesou chrumkavých orechov. Je zdravá, výživná a človeka veľmi rýchlo zasýti. Jej príprava trvá niekoľko minút a zvládne ju uvariť aj úplný začiatočník. Suroviny 1 šálka jemných ovsených vločiek 1 šálka mlieka alebo vody 1 PL trstinového cukru 1 KL trstinovej melasy 1 KL kakaa štipka škorice 1 jablko 1 zrelý banán 1 KL nasekaných kešu orechov 1 KL namletých mandlí 1 KL nasekaných makadamových orechov 1 KL vlašských orechov javorový sirup na pokvapkanie Postup prípravy Jemné ovsené vločky nasypeme do malého hrnca, zalejeme vodou alebo mliekom a varíme na miernom ohni. Kašu stále miešame, aby sa nám nepripiekla. Keď začne mať kaša krémovú konzistenciu a je dostatočne hustá, odstavíme ju a osladíme melasou a trstinovým cukrom alebo medom. Ak by sa vám zdala kaša príliš riedka, pridáme do nej ovsené vločky. Ak by bola, naopak, hustá, zriedime ju mliekom alebo vodou. Do kaše cez sitko nasypeme kakao a poriadne vymiešame, nech sa všetky ingrediencie rovnomerne rozpustia. Kakao nesypeme priamo do teplej kaše, pretože by sa v nej mohli spraviť hrudky. Potom do hotovej ovsenej kaše pridáme rozmixovanú, nastrúhanú alebo nakrájanú zmes jablka a banánu. Ak máte radi väčšie kúsky ovocia, pokojne si ho len nakrájajte. Menšie deti možno skôr uprednostnia rozmixované ovocie. Kašu s ovocím znova premiešame a na záver do nej nasypeme mleté mandle. Teplú kašu nalejeme do pripravených misiek, ozdobíme čerstvým ovocím a posypeme kešu, vlašskými a makadamovými orechmi. Pokvapkáme javorovým sirupom, posypeme škoricou a môžeme sa pustiť do týchto výživných a lahodných raňajok. Fotografia: © bigstockphoto The post Ovsená kaša s ovocím, kešu, mandľami, makadamovými a vlašskými orechmi first appeared on BioOrechy.sk.

prejsť na článok

Ovocný šalát s pečenými vlašskými a píniovými orieškami

Pestrý ovocný šalát s orechmi je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Počas týchto chladných zimných dní, kedy je telo vyčerpané a trpí nedostatkom živín, môže takýto ovocno-orechový šalát povzbudiť telo i ducha. Misku tejto vitamínovej bomby by sme

prejsť na článok

Valentínska súťaž o pobyt v Piešťanoch

Valentínska súťaž o jeden z najromantickejších pobytov v Piešťanoch シ Valentínska súťaž s vyhľadávačom Naša svadba

prejsť na článok

Vy v hlavnej úlohe. Čas svadieb sa začína

Autor: Jana Jakubíková, 19.06. 2009, Hospodárske noviny, príloha Víkend V kurze sú tradičné sobáše, okorenené extravaganciou a dochutené luxusom. Dlhé júnové dni nás obliekajú do krátkych sukní a šortiek. A svadobných šiat, večerných rób a oblekov. I keď

prejsť na článok

Slovenská kuchyňa naprieč regiónmi 2. časť: Kde je skutočný domov trdelníka?

V pokračovaní článku o tradičných regionálnych pokrmoch naprieč Slovenskom si tento krát posvietime na oblasť Záhoria, Podunajskej nížiny, Hontu, Podpoľania, Novohradu a Zemplínu. Máte už svojho favorita? V ktorom z regiónov by vám najviac chutilo? Zá

prejsť na článok