Proteíny K čomu sú dobré?

Proteíny Čo sú to proteíny a načo sú vlastne dobré? Na to, aby si vedel správne používať proteín ako doplnok výživy je potrebné vedieť niečo o bielkovinách vo všeobecnosti. A samozrejme myslím tým, vedieť niečo o bielkovinách najmä z hľadiska budovania svalovej hmoty, športovej výkonnosti, ale aj celkového zdravia. Protein z angličtiny znamená bielkovina. Bielkoviny [...] Príspevok Proteíny K čomu sú dobré? zobrazený najskôr NaturalTrener.sk.

prejsť na článok

Rastlinné proteíny Na čo si dávať pozor?

Rastlinné proteíny Na čo si dávať pozor? Rastlinné, teda vegánske proteíny sú vhodné samozrejme najmä pre vegánov, ale vyhľadávajú ich aj ľudia, ktorý majú problém s trávením laktózy, prípadne mliečnej bielkoviny. Rastlinné proteíny ťahajú v porovnaní so

prejsť na článok

Proteínové zmesi

Proteínové zmesi V predchádzajúcich článkoch sme riešili srvátkové proteíny, kazeínové proteíny a rastlinné proteíny a aj vaječný a hovädzí proteín. Riešili sme každý typ proteínu samostantne. Ale tak, ako si často krát nenaložíš na tanier len čisté kurac

prejsť na článok

Dávkovanie proteínov Ako na to?

Dávkovanie proteínov V článku Proteíny  K čomu sú dobré?, sme riešili, že či má význam dopĺňať proteín vo forme doplnku výživy a aj to, koľko dávok denne je ideálnych. Dôležité je ale aj načasovanie a záleží aj na tom o aký typ proteínu sa jedná. Niektoré

prejsť na článok

Kvalitné a lacné proteíny z vašej záhradky

Proteíny (nazývané aj bielkoviny) sú základné stavebné „kamene“ pre budovanie svalovej hmoty – preto sú tak požadované napr. kulturistami. Funkcia proteínov v ľudskom tele je však omnoho komplexnejšia. A aj keď ich prirodzeným hlavným zdrojom je mäso, môž

prejsť na článok

Kazeínové proteíny Pomoc pri regenerácii aj pri chudnutí

Kazeínové proteíny (Casein) Ako som už spomínal v článku: Prečo taký ošial okolo srvátkových proteínov (whey protein)?, v mlieku sa nachádzajú 2 typy bielkovín. Sú nimi srvátka a kazeín. Srvátku ako najrýchlejšie stráviteľnú a najčastejšie používanú bielk

prejsť na článok