Prečo jesť mango

Mango, patriace do rovnakého rodu ako pistácie a kešu orechy, je tropický, ovocný strom. Mango je oválny plod s dĺžkou 5-15 cm a šírkou 4-10 cm. Jeho váha kolíše medzi 150 – 750g. V strede manga je jedna veľká kôstka, čím sa zaraďuje medzi kôstkovice. Man

prejsť na článok

Ako a prečo jesť karambolu?

Karambola je pre svoj atraktívny tvar a nápadnú farbu v regáloch našich obchodov doslova neprehliadnuteľná. Ak ste si kládli otázku ako a prečo karambolu jesť, máme pre vás pár tipov.

prejsť na článok

Môže sa jesť šupka z manga?

Šupky ovocia a zeleniny slúžia ako ochranné obaly pre jemnejšiu dužinu vo vnútri. Často sa hneď po olúpení vyhadzujú, hoci väčšina z týchto šupiek je jedlých a plných živín, ako je vláknina, vitamíny a minerály. Mango si získava na slovenskom trhu čoraz v

prejsť na článok

Mangový koláč

Teraz je mango lacné, prečo ho neochutnať v koláči ?  

prejsť na článok

Mango – plodina lásky

Toto lahodné a šťavnaté ovocie si myslím, že netreba nejako extra predstavovať, určite všetci viete ako vyzerá. V dnešnej dobe ho úplne bežne dostaneme kúpiť v obchodoch alebo na trhoch. Počas celého roka je v predaji mango z Kene, Mexika a Brazílie.

prejsť na článok

Prečo si nájsť čas na raňajky?

V dnešnej dobe si ľudia hľadajú množstvo výhovoriek, prečo neraňajkovať. Buď sa ako každý druhý ponáhľajú do práce, alebo si povedia, že chcú chudnúť. Tretím dôvodom je, že im jednoducho ráno nechutí jesť.

prejsť na článok