Použitý olej z kuchyne? Ešte môže poslúžiť

Nie je to odpad, ale užitočná surovina. Aj prepálený olej po vyprážaní môže ešte poslúžiť. Napríklad ako materiál pre výrobu biopalivovej zložky, ktorá znižuje emisie skleníkových plynov. Ak ho teda nevylejete do výlevky, ale odovzdáte napríklad na Slovna

prejsť na článok

Kuchynský olej dokáže upchať kanalizáciu, aj pohnúť autom

Žiadne science fiction, ale realita. Použitý kuchynský olej totiž nemusí končiť v kanalizácii a znečisťovať ju, ale dá sa ešte plnohodnotne využiť.

prejsť na článok

Prečo používať kokosový olej

Ak ste ešte nemali príležitosť vyskúšať kokosový olej osobne, ale zvažujete to, tak necúvnite, kokosový olej za to stojí. Na rozdiel od iných nasýtených tukov, kokosový olej neobsahuje žiadne trans-mastné kyseliny. Navyše kokosový olej pri zohrievaní nezo

prejsť na článok

zbierame použitý olej: Nerozhoduje

zbavíme Vás strého oleja motorový, hydraulický, prevodový,rastlinné oleje, tuky kompresorový,transformátorový ...

prejsť na článok

Alibaba a štyridsať zbojníkov

Tento recept na kurča je z ázijskej kuchyne, možno z indickej. Aj keď Alibaba asi nie je indické meno. Jedlo je výborné. Použitý mladý cesnak v mäkkej šupke je po upečení sladký.  

prejsť na článok

Odovzdajte použitý kuchynský olej na Slovnafte

Vyprážate často alebo len sem-tam? Čo robíte s olejom, ktorý vám zostane? Vylievate ho do výlevky? To nie je správne riešenie. Dajte oleju druhú šancu. Ochránite prírodu a my vás odmeníme.

prejsť na článok