PEČENÁ RYŽA S HLIVOU USTRICOVOU

Takáto pečená ryža sa dá pripraviť s rôznou zeleninou a tu je kombinácia s hlivou ustricovou, ktorá je mojou obľúbenou zeleninou. Je veľmi zdravá a určite sa oplatí zaradiť ju do svojho jedálnička. dva hrnčeky varenej alebo dusenej ryže lyžica kokosového oleja polka cibule 2 hrste alebo 200 gramov hlivy ustricovej 1 stredne velká mrkva 3-4 lyžice sójová omáčka lyžica sezamových semienok /volitelné/ 1 lyžica agáve sirupu alebo trocha cukru a soľ na dochutenie Volitelné: na dozdobenie čerstvý koriander, citrón a jarná cibuľka POSTUP Na začiatok si pripravím ryžu /recept ako ryžu robím ja najdeš TU, alebo použijem ryžu, ktorá mi ostala z iného jedla. Na panvici rozohrejem kokosový olej a pridám natrhanú hlivu, cibulu nakrájanú na mesiačiky a mrkvu nakrájanú na plátky. Posolím a prudko opekám, kým nieje zelenina mäkká, ale nie prevarená. Potom pridám sezamové semiačka, 2 lyžice sójovej omáčky a sirup agáve. Pridám ryžu a necham ešte 3- 5 minút opekať. Dochutím zbytkom sójovej omáčky, citrónom, koriandrom a nakrájanou jarnou cibuľkou. V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou. .

prejsť na článok

Verte Slovenskej kvalite: Tu sú 4 dôvody, prečo nakupovať v BOOS LABS

Kvalitné slovenské výrobky sú to, čo by mal doma rád asi každý z nás. Verte overeným produktom vyrábaným na Slovensku. Také sú aj vitamíny a výživové doplnky z dielne BOOS LABS. Každý rok sa týždeň od 9. do 15. novembra nesie v znamení kvality. Európsk

prejsť na článok

Hliva ustricová a jej účinky pre naše zdravie

Na to, aby naše telo dokázalo prekonať všetky nástrahy, ktoré jej kladie (nielen) sychravé počasie, potrebuje dostatok dôležitých živín ako sú vitamíny, minerálne a ďalšie látky podieľajúce sa v ľudskom organizme na mnohých dôležitých procesoch. V ideálno

prejsť na článok

Vyvážený týždenný jedálniček na doma na tomto si zgustne každý!

Mnoho dnešných rodičov po korone ostalo na home office, pričom grgy&prdy im pobiehajú pod nohami. Takže vy potrebujete nielen pracovať, venovať sa im, ale ešte aj navariť. Veľmi dobre poznáme! Ak máte pocit, že starostlivosť o hladné krky vám prerastá

prejsť na článok

Poznávame farby

Batoľa už vo veku okolo 18 mesiacov rozoznáva farby a tvary. Pomenovať ich bude vedieť vo veku 3 rokov. Máme pre vás niekoľko nápadov, ako mu v tom pomôcť. Všetko sa naučí hrou Pri učení farieb je tak ako aj pri iných veciach, ktoré ho budete ch

prejsť na článok

Paella perla španielskej gastronómie

Paella je jedno z najznámejších španielskych jedál. Táto perla španielskej gastronómie pochádza z oblasti Valencie. Aké sú najznámejšie druhy paelli, ako ju správne jesť a na čo si dať pozor? Presne to a ešte viac s vami zdieľam v tomto článku. Kva

prejsť na článok