Pár faktov o hrachu

Podľa archeologických objavov bol hrach známy už na konci neolitickej doby. Niekedy okolo roku 8200 p.n.l sa pestoval na ostrove Cyprus.

prejsť na článok

Desať faktov o jedle

Zloženie jedla je častokrát úplné iné, ako si myslíme. Presvedčí nás o tom aj 10 nepríjemných faktov.

prejsť na článok

10 zaujímavých faktov o značke Julius Meinl

Julius Meinl je rakúska kávová a čajová značka s bohatou históriou a globálnou pôsobnosťou. Tu je 10 zaujímavých faktov o značke Julius Meinl: Založená v roku 1862: Julius Meinl bola založená v roku 1862 v Rakúsku Juliusom Meinlom I. Spoločnosť sa postupn

prejsť na článok

Zbieranie a skladovanie hrachu + tipy na samozber hrášku

Zelený hrášok obsahuje veľmi málo kalórii a naopak veľa vlákniny potrebnej pre dobrú činnosť tráviaceho systému. Hrach je aj bohatým zdrojom minerálov, ako je vápnik, železo, meď, zinok, mangán a vitamínov, napr. vitamínu A, tiamínu, folátu, či vitamínu K

prejsť na článok

Zvláštne fakty o cuketách

Aj keď sa zber cukiet pomaly končí, ešte stále ich v záhradách niekoľko nájdeme. Ak ich máte plnú záhradu, mali by ste o nej niečo vedieť. Pripravili sme si pre vás niekoľko netradičných faktov, ktoré vás určite prekvapia.

prejsť na článok

20 zaujímavých faktov o jablkách

Jablko je ovocím známym od nepamäti. Veď komu nič nehovorí príbeh Adama a Evy v raji? Alebo príbeh legendárneho čarostrelca Wiliama Tella? Aj vy si myslíte, že o jablkách viete všetko?

prejsť na článok