Desať faktov o jedle

Zloženie jedla je častokrát úplné iné, ako si myslíme. Presvedčí nás o tom aj 10 nepríjemných faktov.

prejsť na článok

Jedlé divorastúce bylinky

Považské múzeum pripravilo v utorok 9. apríla 2024 o 16.00 v rámci podujatia určeného pre širokú verejnosť prednášku s názvom Jedlé divorastúce bylinky. Botanička Ing. Květa Kicková návštevníkom predstaví viaceré známe i neznáme a chuťovo príjemné jedlé d

prejsť na článok

10 zaujímavých faktov o značke Julius Meinl

Julius Meinl je rakúska kávová a čajová značka s bohatou históriou a globálnou pôsobnosťou. Tu je 10 zaujímavých faktov o značke Julius Meinl: Založená v roku 1862: Julius Meinl bola založená v roku 1862 v Rakúsku Juliusom Meinlom I. Spoločnosť sa postupn

prejsť na článok

Pár faktov o hrachu

Podľa archeologických objavov bol hrach známy už na konci neolitickej doby. Niekedy okolo roku 8200 p.n.l sa pestoval na ostrove Cyprus.

prejsť na článok

Workshop: Správna kombinácia potravín pre športovca

workshop s Bc. Zdenka Havettová Poradca pre výživu, lektor Člen Aliance výživových poradců ČR. Sladkosť za výdatným obedom, ovocie na večer, mäso so zemiakmistravovacie návyky máme rôzne. Správna kombinácia je súčasťou módy, príbytkov, ale rovnako aj naši

prejsť na článok

Zvláštne fakty o cuketách

Aj keď sa zber cukiet pomaly končí, ešte stále ich v záhradách niekoľko nájdeme. Ak ich máte plnú záhradu, mali by ste o nej niečo vedieť. Pripravili sme si pre vás niekoľko netradičných faktov, ktoré vás určite prekvapia.

prejsť na článok