Panenkový špíz v pita chlebe

Panenku nakrájame na drobné kúskya namarínujeme v olivovom oleji a v medveďom cesnaku. Kúsky panenky napicháme na grilovacie ihly alebo špajdle a panenku opečieme na panvici. Ako prílohu sme zvolili pita chlieb, ktorý sme opražili. Nakoniec pridáme hotovú panenku na pita chlieb a doplnili sme ho paradajkovou salasou, ktorú sme pripravili zmiešaním najemno nakrájanej cibuľky, paradajky, medvedieho cesnaku a bieleho jogurtu. Dobrú chuť. Príspevok Panenkový špíz v pita chlebe je zobrazený ako prvý na Farm House.

prejsť na článok

Vali piťa

Ide dedko okolo pieskoviska a tam počuje malého chlapca, ako strašne škaredo nadáva. Príde k nemu a hovorí: - Počuj, veď ešte ti ani zuby nenarástli a už takto škaredo nadávaš! - A toto je ťo? , ukáže malý na svoj jediný zub, vali piťa?

prejsť na článok

Niečo o výrobe

Pár kvapiek tekutého CHILLI v polievke, guláši, haláslé, v treske a hoci aj na mastnom chlebe urobí zázrak. Tekuté CHILLI je niečo úžasné. Ak by sa niekto predsa chcel presvedčiť o sile chilli, stačí do úst jedna kvapka tekutého výťažku a o zábavu je post

prejsť na článok

Falatados, zastávka v Dome skíc a U šteniatka, Tinos

Falatados je dedina známa výrobou raki a miestom, odkiaľ vedie geotrasa pomedzi balvany. V nasledujúcom článku však raki neponúkame a balvany vynecháme. Pozrieme sa do jedinečného Domu skíc, U šteniatka si dáme skvelú favu (prihodíme aj recept na jej príp

prejsť na článok

Vedeli ste, že vás proteíny z arašidov ochránia proti nadváhe?

K obezite dochádza, keď sa konzumuje viac kalórií, než telo potrebuje. Otázkou je, prečo si ľudia včas neuvedomia, že už sú vlastne nasýtení? V tomto kontexte zohráva kvalita jedla dôležitú úlohu hlavne obsah proteínov. V štúdii Sydney University, realiz

prejsť na článok

Predvianočná Budapešť

Každý rok vianočné trhy otvárajú svoje dvere na rôznych miestach v Budapešti. Zvyčajne začnú predvádzať svoju výzdobu a pohostenie v polovici alebo na konci novembra. Niektoré do  25. decembra, t.j .bezprostredne do katolíckych Vianoc, ale väčšina z nich

prejsť na článok