Originálne cesto na pizzu ako z Talianska

Taliansko a pizza, to je ako Vianoce a medovníky. Výbornú pizzu si môžete objednať aj u nás, v Houdini PIZZA, avšak ak máte chuť piecť a experimentovať, môžete si pizzu úpieť aj doma. Poradíme vám výborný recept na cesto. Na prípravu cesta na pizzu budete potrebovať dostatok času a hlavne kvalitné suroviny. Čo budete potrebovať: 500g hladkej pšeničnej múky 10g droždia 2 lyžice extra panenského olivového oleja 300ml vody štipku soli Postup: Do vlažnej vody nasypte droždie, jemne premiešajte a nechajte postáť 10 minút na teplejšom mieste. Pripravenú zmes zmiešajte s hladkou preosiatou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto je potrebné poriadne vypracovať. V tom vám môže pomôcť kuchynský robot, avšak ručná práca stojí za tú námahu a výborný výsledok. Správne vypracované cesto má byť mäkké a vláčne. Môžete ho nechať štandardne hodinku vykysnúť a piecť, avšak ak chcete aby chutilo ako v Taliansku, nechajte ho vyzrieť! A najlepšie celý deň vypracované cesto vložte do misky, prikryte hrubšou utierkou alebo fóliou, a dajte na 24 hodín vyzrieť do chladničky. Určite má každý z vás obľúbený druh pizze, na ktorý nedá dopustiť. Či už je to klasická Margherita so syrom a bazalkou, FUNGHI so šampiňónmi, NAPOLI so sardelami a olivami, no základom je vždy vynikajúce a chrumkavé cesto. A to už máte pripravené… Samozrejme, okrem vašich obľúbených ingrediencií je tajomstvom dobrej pizze určite paradajkový základ. A ako na ten pravý taliansky, to ci povieme v ďalšom článku. Príspevok Originálne cesto na pizzu ako z Talianska je zobrazený ako prvý na HOUDINI PIZZA.

prejsť na článok

Domáci paradajkový základ na pizzu bez konzervačných látok

Minule sme písali, ako na originálne talianske cesto na pizzu. Dnes poradíme ako pripraviť výborný paradajkový základ, pretože bez neho ani z vašich obľúbených ingrediencií dobrú pizzu neupečiete. Čo budete potrebovať: 1,5 kg domácich paradajok doz

prejsť na článok

Svetový rekord o najväčšiu upečenú pizzu

Podľa Guinnessovej knihy rekordov je momentálny svetový rekord pre najväčšiu upečenú pizzu 1261,65 metrov štvorcových. Táto pizza bola upečená v roku 2017 v talianskom meste Agropoli. Na príprave pizzy pracovalo viac ako 250 kuchárov a použilo sa 2000 kg

prejsť na článok

Grand Prix Talianska 2023 vstupenky a letecký zajazd v predaji

Len 11 zákrut a inak veľa priestoru zošliapnuť plyn až na podlahu. Aj napriek tomu, že sú tu aj pomalé zákruty, je Monza stále najrýchlejšou traťou seriálu. Sami Taliani ju prezývajú La pista Magica, čiže kúzelná trať. Akýmsi kúzlom sa ju podarilo vybudov

prejsť na článok

Talianska tradícia s vyspelou technológiou STEL

Taliansky výrobca zváracej techniky sa za niekoľko rokov premenila z rodinnej firmy na solídnu priemyselnú ... The post Talianska tradícia s vyspelou technológiou STEL appeared first on ARCTECH, s.r.o..

prejsť na článok

Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami

Príprava:Droždie pripravíme v troche vlažnej vody. V múke rozmiešame soľ, tekvicové semienka a ovsené vločky, pridáme pripravené droždie a postupne v menšom množstve vlažnú vodu. Pripravíme hladké, vláčne cesto.Necháme aspoň 1 hodinu cesto oddychovať, kys

prejsť na článok