Domáci paradajkový základ na pizzu bez konzervačných látok

Minule sme písali, ako na originálne talianske cesto na pizzu. Dnes poradíme ako pripraviť výborný paradajkový základ, pretože bez neho ani z vašich obľúbených ingrediencií dobrú pizzu neupečiete. Čo budete potrebovať: 1,5 kg domácich paradajok dozretých na slnku 1 mrkvu 1 cibuľu 4 lyžice olivového oleja 1 lyžicu kvalitného masla 20 lístkov bazalky soľ a korenie cesnak podľa chuti Postup: Paradajky narežte do kríža, zaparte ich v horúcej/vriacej vode, schlaďte a ošúpte. Potom ich spolu s mrkvou a cibuľou nakrájajte na kúsky. V hrnci na olivovom oleji rýchlo (aby nezhorkol) speňte rozpučený cesnak. Pridajte nakrájané paradajky, mrkvu a cibuľu, a varte cca 50 minút, kým zmes úplne nezmäkne. Ak vám zostali v hrncu kúsky zeleniny (hlavne mrkva), môžete ju ešte popučiť. Ochuťte štipkou soli, čierneho korenia a pre zjemnenie pridajte lyžicu masla. V mažiari si roztlačte čerstvú bazalku so soľou a olivovým olejom. Túto zmes vmiešajte do vychladnutej zeleninovej zmesi a váš vlastný paradajkový základ je na svete. Aby ste ho mali kedykoľvek po ruke, môžete si ho pripraviť aj viac a zavariť klasickým spôsobom do pohárov. Príspevok Domáci paradajkový základ na pizzu bez konzervačných látok je zobrazený ako prvý na HOUDINI PIZZA.

prejsť na článok

Aké sú celosvetovo najobľúbenejšie pizze?

Pizza je jedným z najobľúbenejších jedál na svete a existuje mnoho variantov a receptov, ktoré sa líšia v závislosti od regiónu a krajiny. Tu je rebríček najpopulárnejších druhov pizze na svete: Margherita Táto pizza má jednoduché zloženie, s paradaj

prejsť na článok

Originálne cesto na pizzu ako z Talianska

Taliansko a pizza, to je ako Vianoce a medovníky. Výbornú pizzu si môžete objednať aj u nás, v Houdini PIZZA, avšak ak máte chuť piecť a experimentovať, môžete si pizzu úpieť aj doma. Poradíme vám výborný recept na cesto. Na prípravu cesta na pizzu budete

prejsť na článok

Americana

Paradajkový základ mozarella Šunka Ananás Syr niva Cesnakový okraj The post Americana appeared first on Friends.

prejsť na článok

Sedliacka

Paradajkový základ Mozarella Saláma Slanina Klobása Cibuľa Vajce Cesnakový The post Sedliacka appeared first on Friends.

prejsť na článok

Diabolská

Paradajkový základ Mozarella Chili omáčka Saláma Klobása Chalapenos Cesnakový okraj The post Diabolská appeared first on Friends.

prejsť na článok