Najlepší cestovinový šalát

Najlepší cestovinový šalát Nie je to žiaden suchár. Potrebujeme:⁠  200 g cestovín (kolienka)1/2 PL olivového oleja150 g mrazeného hrášku2 menšie hlavičky jarnej cibulesoľ, čierne korenie Tofu slaninka: 120 g údeného tofu1 PL sójovej omáčky1 ČL javorového sirupuštipka údenej mletej paprikyštipka škrobu1 PL vody Kešu dressing: 150 g nesolených, nepražených kešu orechov, namočených cez noc v studenej vode200 ml nesladeného sójového mlieka6-7 PL citrónovej šťavy1 ČL soli2 PL nasekaného čerstvého kôpru2 PL nasekanej petržlenovej vňate1 PL nasekanej jarnej cibuľky Postup: Cestoviny si uvaríme v slanej vode. Po uvarení ich scedíme a hneď premiešame s olivovým olejom, aby sa nelepili. Necháme ich vychladnúť a zatiaľ si pripravíme kešu dressing rozmixovaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti pridáme trocha viac soli či citrónovej štavy. Tofu si nakrájame na drobné kocky a opekáme ho na panvici na oleji približne 5 minút dozlatista za občasného premiešania. V malej miske si zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, údenú mletú papriku, škrob a vodu. Zmes vylejeme na tofu a všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte pár sekúnd opiecť na panvici. Necháme vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešame dokopy cestoviny s približne 2/3 pripraveného dressingu. Pridáme hrášok, opečené tofu a bielu časť jarnej cibule nakrájanú nadrobno. Všetko spolu poriadne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Cestoviny časť dressingu do seba vpijú, preto zvyšný dressing pridávame až tesne pred podávaním. Môžeme ozdobiť kôprom či petržlenovou vňaťou. Príspevok Najlepší cestovinový šalát je zobrazený ako prvý na Maktarinka.

prejsť na článok

Obľubujete zelený šalát?

Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?

prejsť na článok

CHICKPEA SUNDAL CÍCEROVÝ ŠALÁT

CHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn

prejsť na článok

Cestovinový nákyp s jablkami

Uvarené široké rezance alebo iné cestoviny, jablká, vajcia, hrozienka, trochu masla a cukru. 

prejsť na článok

Kapustový šalát s karotkou

Zdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky. 

prejsť na článok

Kapustový šalát s chrenom

Jednoduchý vynikajúci šalát, zvládnete pripraviť popri nakladaní kyslej kapusty.  

prejsť na článok