Na Mesiaci nie je vietor, tak ako vznikajú záhadné lunárne víry?

Mesiac, naša prirodzená družica, nemá atmosféru, teda ani vietor. Je teda posledným miestom, kde by ste hľadali nejaké búrky, no napriek tomu tam nájdete štruktúry, ktoré vyzerajú akoby ich tam doniesol vietor.   Zdá sa, že existuje súhra procesov spojených s magnetizmom na Mesiaci a lunárnou topografiou. Vedci už debatujú o víroch na Mesiaci nejakú The post Na Mesiaci nie je vietor, tak ako vznikajú záhadné lunárne víry? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

prejsť na článok

Motivačné a lunárne kalendáre a diáre na rok 2019

Menu Novinky Služby Školské potreby O nás Ochrana osobných údajov Certifikáty Referencie Cenník Objednávka Kontakt

prejsť na článok

FOTO: Najvzácnejší typ blesku sa opäť objavil na oblohe. Vyskytuje sa len 1 000-krát za rok

Fotograf zachytil veľmi vzácne a záhadne blesky počas búrky, a to vzácnych tzv. červených škriatkov. Vyskytujú sa len 1 000-krát za rok a majú viac ako 50-krát väčšiu silu ako typický úder blesku.

prejsť na článok

Najväčšia záhada prehistórie: Vytvárali naši skorí predkovia tieto sférické artefakty?

Vápencové sféroidy sú záhadné útvary, ktoré sa objavovali od obdobia olduvan, až po podbobie stredného paleolitu. O význame týchto útvarov vedci intenzívne diskutujú už veľa rokov.   Tieto sféroidy možno považovať za jeden z najčastejšie sa vyskytujúcich,

prejsť na článok

Cez Maďarsko sa rúti k Slovensku fotogenická búrka. Prináša silný, nárazový vietor

Už aj na východe búrky ukončili tropické horúčavy. Tu sa však vyskytujú relatívne slabé búrky. Oveľa výraznejšia búrková situácia je na západe krajiny, kam sa z Maďarska ženú výrazné búrky.

prejsť na článok