FOTO: Najvzácnejší typ blesku sa opäť objavil na oblohe. Vyskytuje sa len 1 000-krát za rok

Fotograf zachytil veľmi vzácne a záhadne blesky počas búrky, a to vzácnych tzv. červených škriatkov. Vyskytujú sa len 1 000-krát za rok a majú viac ako 50-krát väčšiu silu ako typický úder blesku.

prejsť na článok

Dnešná noc bude magická. Na oblohe sa ukáže „Modrý Mesiac“. Kde pozorovanie neprekazí počasie?

Tohtoročný august sme odštartovali krásnym mesačným splnom. A tak, ako sme začali, tak aj tento mesiac skončíme. 

prejsť na článok

Wizz Air má nové linky z okolia Slovenska

Wizz Air má nové linky z okolia Slovenska a spoločnosť oznámila pridanie ďalších nových liniek na štyroch letiskách Viedeň, Budapešť, Praha a Krakov. Po novom bude od júla 2020 lietať aj na ostrov Menorka. Viedeň – Barcelona (5-krát týždenne od 15.7.2020)

prejsť na článok

V trópoch sa objavil vzácny žralok. Spôsobil rozruch medzi vedcami

Pozorovania v Karibskom mori neďaleko Belize viedli k poriadnemu objavu. Skupina vedcov nečakane narazila na arktického žraloka. Ide o prvý zdokumentovaný prípad nájdenia tohto druhu v trópoch. 

prejsť na článok

Dubrovník (Chorvátsko)

Dubrovník je často krát označovaný ako Perla Jadranu. Nachádza sa v južnej Dalmácii pri Jadranskom mori. Hoci bol v roku 1667 vážne poškodený zemetrasením, podarilo sa zachovať jeho krásne gotické, renesančné a barokové kostoly, paláce či fontány.  V roku

prejsť na článok

Medveď opäť útočil na Liptove. Pellegrini zvolá mimoriadnu schôdzu parlamentu.

V Liptovskej Sielnici opäť vyčíňal medveď, tentokrát zaútočil na 35-ročného muža. Ten utrpel úraz chrbtice, poranený má taktiež hrudník aj zlomené rebrá. The post Medveď opäť útočil na Liptove. Pellegrini zvolá mimoriadnu schôdzu parlamentu. appeared firs

prejsť na článok