Na západnom Slovensku očakávajú meteorológovia silný vietor

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre viacero okresov výstrahu prvého stupňa.

prejsť na článok

Cez Maďarsko sa rúti k Slovensku fotogenická búrka. Prináša silný, nárazový vietor

Už aj na východe búrky ukončili tropické horúčavy. Tu sa však vyskytujú relatívne slabé búrky. Oveľa výraznejšia búrková situácia je na západe krajiny, kam sa z Maďarska ženú výrazné búrky.

prejsť na článok

Na Mesiaci nie je vietor, tak ako vznikajú záhadné lunárne víry?

Mesiac, naša prirodzená družica, nemá atmosféru, teda ani vietor. Je teda posledným miestom, kde by ste hľadali nejaké búrky, no napriek tomu tam nájdete štruktúry, ktoré vyzerajú akoby ich tam doniesol vietor.   Zdá sa, že existuje súhra procesov spojený

prejsť na článok

Čaká nás premenlivý víkend. Slnka bude už menej a hrozia aj búrky

Počasie na na našom území mení. Kým sme ešte pred pár dňami mali vysoké teploty a veľmi dusné počasie, dnešné počasie pripomína skôr jeseň. Síce slnka už bude menej, no ešte dnes si ho najmä na západnom Slovensku užijeme. 

prejsť na článok

Voľby 2024: Volebné miestnosti sa zatvorili, očakávajú sa veľmi tesné výsledky. Kandidáti sú už v centrálach.

Volebné miestnosti sa zatvorili. The post Voľby 2024: Volebné miestnosti sa zatvorili, očakávajú sa veľmi tesné výsledky. Kandidáti sú už v centrálach. appeared first on Slobodný vysielač.

prejsť na článok

Eduard Kočiš (REPUBLIKA): Hnutie Republika má silný sociálny program, preto TENTO zákon podporíme

Hnutie REPUBLIKA má veľmi silný a prepracovaný sociálny program, postavený na podpore slabším, ale vždy na princípe zásluhovosti a spravodlivosti. Preto aj zmena zákona č. 447/2008 o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia

prejsť na článok