Mixovanie, miešanie, drvenie alebo chladenie? Perfektné barové potreby pre každý nápoj!

Tieto barové potreby nemôžu chýbať v žiadnom bare! Či v hoteli, koktejl bare, whisky bare správne barové potreby sú neodmysliteľnou súčasťou barového vybavenia, tak aby ste vašim hosťom vedeli splniť akékoľvek želanie. Preferujete farebné dúhové koktejly alebo long drinky podávané vo veľkolepo dekorovaných pohároch? Alebo máte radi zmysluplne a minimalisticky naservírovaný koktejl plný chutí v jednoduchom elegantnom pohári? V oboch prípadoch správne zvolené poháre a profesionálne barové potreby od VEGA sú nevyhnutnosťou pri vytváraní neodolateľných drinkov. Všetko, čo potrebujete pre chladenie, miešanie, dávkovanie a zdobenie. Správna teplota koktejlu je veľmi dôležitý fakt pre lahodnú chuť nápoja, či už alkoholického alebo nealkoholického. Navyše džúsy alebo sýtené miešané nápoje vydržia dlhšie čerstvé, ak sa podávajú chladené. Barové potreby ako chladiče na víno alebo misy na sekt plnia takú istú funkciu ako chladnička, ale sú mobilné. Chladiče na fľaše Chuť šampanského, šumivého vína alebo bieleho vína sa najlepšie rozvíja, ak sa podáva vychladené. Na to, aby ste mohli nechať otvorenú fľašu vína na stole hosťa a udržať správnu teplotu, použite chladič na fľaše, ktorého izolačná vrstva zabezpečí, že víno zostane dlhú dobu studené. Či už diskrétny čierny, leštený kovový alebo dizajnový vzhľad – chladiče alebo misky či vane na sekt od VEGA dokonale zapadnú do štýlu vášho baru. Vo vani na šampanské môžete chladiť dokonca 6 až 8 fliaš naraz. Náš tip: S držiakom na stôl Peros môžete pripevniť chladič na fľaše Gamay k stolu vašich hostí a ušetriť tak miesto na stole. Nádoby na ľad Žiadny koktejl bez ľadu: Použite praktické formy na výrobu ľadových kociek. Forma na výrobu ľadových kociek Michigan je dosť veľká na to, aby ste do nej pridali kúsky ovocia a váš ľad tak bude atraktívnejší. Buďte kreatívny a prekvapte vašich hostí napríklad koktejlovými čerešňami v kocke ľadu. Robustná vidlica na ľad Griffith od VEGA vám pomôže ľahšie manipulovať s kockami ľadu a tak dostanete do pohára správne množstvo ľadu. Pomocou vedierka na ľad, ako je napríklad Crespa zabránite tomu, aby sa ľad rýchlo roztápal. Vďaka svojmu priemeru ponúka dostatok priestoru aj na drvený ľad a vďaka 2 stenám zostane ľad dlhšie pokope a neroztopí sa. Náš tip: Používajte nádobu na ľad na kocky ľadu a vedierko na drvený ľad. Ľadová drť rýchlejšie ochladzuje a tak je vhodná predovšetkým do silných alkoholických koktejlov ako napr. Long Island Iced Tea alebo Caipirinha alebo do krémových koktejlov, ako Swimming Pool a Pina Colada. Chuť kvalitného miešaného nápoja závisí od kvality ale rovnako aj od správneho množstva použitých surovín: Skúsený barman sa preto spolieha na správne pomôcky ako: odmerky, výlevky a dávkovače, ktoré umožňujú presné a hygienické nalievanie liehovín. Výlevky Vždy sa môžete spoľahnúť na kvalitné výlevky od VEGA, ktoré majú štandardizovanú rýchlosť nalievania. Integrovaná kovová klapka alebo plastová či korková zátka zabezpečujú, že fľaša nekvapká a tým pádom aj čistotu nalievania. Rôzne farebné prevedenie zase zabezpečí, že si fľašu v rýchlosti nepomýlite s inou. Výlevky na víno sú vyrobené z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele alebo plastu a zabezpečia rýchle naliatie vína do pohára bez usadenín a prirodzeného kalu vo fľaši. Náš tip: Výlevka na víno Delta, vyrobená z nehrdzavejúcej ocele a akrylu zabezpečuje filtrovanie a prevzdušnenie vína počas nalievania. Integrované sitko rozpína arómu vína rýchlejšie a zároveň víno prevzdušní. Dávkovacie výlevky Šetria čas a sú rýchle, reč je o dávkovacích výlevkách, ktoré dokonale fungujú na fľašiach rôznych druhov alkoholu. Barová nálievka Geronimo zaručuje naliatie presných 2 cl bez kvapkania a lepenia. Práca s výlevkami Neon je naozaj jednoduchá a umožňuje naliať presné 2 alebo 4 cl bez stresu. Bonusom je, že výlevky v tme svietia a dotvárajú tak extra atmosféru pre váš bar. Miešanie koktejlov je veda, ktorá vyžaduje vedomosti o ingredienciách, ich vôňach a štruktúre. Šumivé nápoje sa môžu primerane premiešavať, ostatné koktejly sa miešajú jemne. Niektoré druhy ovocia a byliniek sa musia nakrájať na malé kúsky alebo rozpučiť, aby sa uvoľnila ich chuť a aróma. Barový shaker Používanie barového shakeru je typickým znakom profesie barmana: Typický zvuk miešania koktejlu v shakery pripomína hosťovi, že jeho drink sa už pripravuje. Shakery od VEGA sedia perfektne v ruke, dokonale a rýchlo premiešajú všetky ingrediencie a spravia peknú penu. Sú kompletne vyrobené z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele alebo s vinylovou úpravou, čo zabezpečuje ochranu rúk barmana proti chladu. Charakteristické pre všetky shakery je, že sú vyrobené z vysoko kvalitných materiálov a dobre sa držia. Náš tip: S profesionálnym barovým sitkom Arizona môžete rýchlo naliať nápoj do pohára a zároveň z neho odstrániť kocky ľady a neželané prísady ako ovocie alebo bylinky. Koktejlové poháre Profesionálni barmani vedia namiešať niektoré druhy koktejlov v kvalitnom robustnom sklenenom pohári. Špeciálne koktejly, ktoré pozostávajú výlučne z alkoholických prísad sa môžu miešať s ľadom iba krátku chvíľu napr. vo vysoko kvalitnom pohári Ines. Výsledkom je, že jednotlivé suroviny sa zmiešajú dokopy a vychladia sa na požadovanú teplotu. Robustnosť pohára zabezpečuje jeho dobrú stabilitu a výlevka ľahké preliatie koktejlu do servírovacieho pohára. Barová lyžička Barová lyžička sa zdá byť obyčajná, ale je to veľmi potrebný nástroj pre prácu barmana. Koktejly, ktorých zložky sa dajú jednoducho zmiešať (smotana, sirup alebo džúsy) sú obyčajne iba premiešané v nádobe s ľadom lyžičkou s dlhou rúčkou. Ľahké premiešanie lyžičkou zmieša suroviny ale nespraví žiadne bublinky a ani penu na nápoji. Barová lyžička je dobrým pomocníkom aj pri tzv. dúhových miešaných nápojoch (B52 alebo Tequila Sunrise), kde opatrne nalievame jednotlivé vrstvy do pohára cez lyžičku, tak aby sa nám nezmiešali. Tĺčik Na extrahovanie vône z limetiek, mäty, bazalky alebo uhorky používajú skúsení barmani tĺčik. Špecifické zakončenie tĺčika dokáže rozmliaždiť povrch suroviny, čím pustí šťavu a arómu. Tĺčik Priceton vyrobený z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele umožňuje ľahké a pohodlné stlačenie ovocia alebo byliniek. Náš tip: Používajte tĺčik jemne: Napríklad pri prílišnom stláčaní limetky môže jej šťava časom zhorknúť. Finálny look získa nápoj dozdobením. Tu sa kreativite medze nekladú. Slamky a ozdoby Či už použijete ozdoby na koktejly, farebné slamky alebo napichovacie špízy – jednorázové doplnky dodajú koktejlu jedinečný šmrnc. Pomocou jednoduchých krokov sa napr. plátok ananásu drží na okraji pohára drinku alebo oliva napichnutá na pickery vyzerá na martini štýlovo a noblesne. Náš tip: Spravte si poriadok za barom pomocou Barovej odkladacej nádoby Widnes, kde budete mať kúsky ovocia prehľadne a hygienicky poukladané a pripravené na použitie. The post Mixovanie, miešanie, drvenie alebo chladenie? Perfektné barové potreby pre každý nápoj! appeared first on palazzo.

prejsť na článok

Bazovo granátový nápoj

Bazovo granátový nápoj Keď sa povie bazový sirup väčšinou si predstavím niečo presladené. Bazu mám však rada a milujem jej vôňu. Tak som ju spojila s mojou obľúbenou 100% šťavou z granátového jablka a vznikol tento chutný a osviežujúci nápoj. Vyskúšate p

prejsť na článok

Jogurtový nápoj - Lassi

Studený jogurtový nápoj príjemne osvieži. Recept pochádza z indickej kuchyne. 

prejsť na článok

Miešanie make-upov? Why YES!

Táák zopár slov o Vami vybranej téme ?‍? MIEŠANIE MAKE-UPOV. Asi sa Vám už stalo, že makeup, ktorý ste používali roky zrazu prestal vyzerať na pleti tak pekne. Jednou z možností je, že sa Vaša pleť zmenila (je suchšia/flakatejšia/mdlá) a preto jej už daný

prejsť na článok

Tradičný nápoj Slovanov - Medovina

Sladučký nápoj, ktorý nám poväčšine pripomína zimu. Na Vianočných trhoch okrem vareného vínka či punču často rozvoniava aj hriata medovina. Cítiť ju okolo celého stánku a nakoniec nás vždy zláka. Čo sa však za pojmom medovina skrýva? Odkiaľ pochádza, ako

prejsť na článok

Adiabatické chladenie: Efektívne technické zabezpečenie budov

Čo je to adiabatické chladenie a prečo je tak efektívne? Adiabatické chladenie je proces, pri ktorom dochádza k ochladzovaniu vzduchu vďaka odparovaniu vody, ktorá slúži ako prírodné chladivo. Ako však môže byť tento proces využitý v budovách a aké sú

prejsť na článok