Maďarský kurací paprikáš

Ingrediencie: Paprikáš 1 celé kura, rozdelené na stehná a prsia2 ČL sladkej údenej papriky2 ČL pikantnej papriky2 PL hladkej múky 500 ml hydinového vývaru2 PL bravčovej masti 2 červené papriky, nakrájane na malé kocky1 väčšia cibuľa2 strúčiky cesnaku3 dl kyslej smotanyČierne mleté korenieSoľ Maslové halušky 500 g hladkej múky3 vajíčka 2 dl vodySoľ Čierne mleté korenieRozpustené maslo Postup: Cibuľu a cesnak nasekáme na stredne veľké kusy.Kuracie mäso osolíme a okoreníme.Bravčovú masť rozpálime v hrnci a mäso prudko restujeme zo všetkých strán. Keď je hotové, preložíme ho do misky. Na masti ďalej orestujeme pripravenú cibuľu a cesnak. Pozor, stačí ich restovať len jemne, aby nestmavli.K cibuli a cesnaku pridáme múku, údenú aj pikantnú papriku a spolu niekoľko sekúnd na strednom ohni opekáme. Treba dať pozor, aby nebol tuk príliš horúci, pretože paprika by sa mohla spáliť a byť horká. Do hrnca následne vrátime kura, zalejeme ho vývarom, osolíme, okoreníme a varíme 40 minút na strednom ohni.Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a tú spolu s kyslou smotanou rozmixujeme do hladka.Uvarené mäso vrátime do hrnca a zalejeme rozmixovanou omáčkou. Pridáme na kocky nasekanú papriku a varíme ešte 10 minút, aby sa prepojili chute a paprika zmäkla.Na zaver dochutíme soľou a korením. Maslové halušky: Z múky, vajec, vody, soli a korenia vypracujeme hladké cesto.V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu  a cez haluškár do nej postupne pretláčame cesto. Maslové halušky sa varia kratšie ako tie zemiakové, stačia im 3 až 4 minútky.Keď halušky vyplávajú na hladinu, sú hotové.Po uvarení a scedení halušiek ich zmiešajte s rozpusteným maslom. Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská RepublikaThe post Maďarský kurací paprikáš first appeared on Pán Tymián.

prejsť na článok

Cintorín po maďarsky

Viete, ako sa povie po maďarsky cintorín? Kemping lehároš.

prejsť na článok

Po maďarsky...

Viete, ako sa povie po maďarsky včela? Seremed. A osa? Nemseremed. A čmeliak? Nemseremed turbo. A čo Sršeň? Nemseremed turbo aggresiv.

prejsť na článok

Kuraci Satay

Ako prvé si pripravíme marinádu a dáme marinovať mäsko. Toto môžete urobiť kľudne deň vopred, ale postačí ak tým začnete prípravu celého jedla. Do väčšej misy pridáme suroviny arašídové maslo, rybaciu omáčku, sójovú omáčku, trstinový cukor, kokosové mlie

prejsť na článok

Ako sa zbaviť komárov

V Japonsku sa koná veľká medzinárodná vedecká konferencia na tému Ako sa zbaviť komárov . Prvý prednáša zástupca nemeckých vedcov: - My sme vymysleli postrek, ktorým z lietadla postriekate mesto a všetky komáre sú vyhubené. Nikomu inému však tento postre

prejsť na článok

Thajská Tom Yum polievka

Ingrediencie: 300 g veľkých krevietKrevetový alebo kurací vývar2 ks citrónovej trávy1 šalotka3 cm očisteného zázvoru5 ks limetkových listov5 ks červených čili papričiek2 PL rybacej omáčkyKokosové mlieko1 PL čili pasty1 malá cuketa6 ks hlivy ustricovej,

prejsť na článok